Van Hooijdonk doet ‘duister’ boekje open over ‘luie trainer’ Steijn

Foto: Van Hooijdonk doet ‘duister’ boekje open over ‘luie trainer’ Steijn

Dat Pierre van Hooijdonk en Ajax-trainer Maurice Steijn al langer geen vrienden van elkaar zijn is wel bekend. Zondag in Studio Voetbal zette Van Hooijdonk Steijn opnieuw negatief in het nieuws. De voetbalanalist deed een aantal onthullingen over de periode van Steijn als trainer van NAC Breda.

Van der Vaart lyrisch over Steijn

Aan tafel bij Studio Voetbal kwam Steijn ter sprake, die door Rafael van der Vaart werd bewierookt. “Ik vind het een geweldige vent. Ik heb met hem gesproken…” Dat wekte direct de aandacht van Van Hooijdonk. “Als wat?” Waarop Van der Vaart een gevoelig snaartje aantikte bij Van Hooijdonk. “Nou, gewoon gepraat. Dat kan hè, met mensen.”Het zorgde voor argwaan bij Van Hooijdonk, die wilde weten of Steijn toen al trainer was van Ajax.

“We weten allemaal dat Pierre het helemaal niks vindt. Pierre mag uitleggen waarom niet. Ik vind het een fantastische trainer, iemand die dicht bij de supporters staat”, ging Van der Vaart enthousiast verder. “Ik denk dat het een succes gaat worden dit jaar, ondanks dat de selectie niet is wat ik als Ajacied hoop.”

Van Hooijdonk doet forse beschuldiging aan adres van Steijn

Presentator Sjoerd van Ramshorst schotelde Van Hooijdonk de vraag voor of hij nog wel objectief kan kijken naar Steijn. “Zeker”, luidde het antwoord van de voetbalanalist, waarop Van der Vaart direct ingreep. “Mag ik die vraag beantwoorden? Het antwoord is nee.” Dat zette weer kwaad bloed bij Van Hooijdonk. “Nu ga je net zo dom lullen als een simpele supporter. Die denken ook allemaal zo. Dat is hetzelfde als dat ik moet uitleggen dat het tussen Robin (van Persie, red.) en mij ook wel allemaal een beetje meevalt, en niet zo sterk is als mensen denken. En nu doe jij met zo’n domme opmerking hetzelfde, in de beeldvorming.”

Die mening werd echter niet gedeeld door Van der Vaart. “Dus jij wil zeggen dat je fantastisch bent met Robin? Als de naam Robin valt, komt de stoom uit je oren. Bij de naam Maurice ook. Dat is gewoon waar.” Van Hooijdonk gaf wel toe dat hij niet lekker is met Steijn. “Dat klopt.”

Van Hooijdonk haalt uit naar Steijn

Van Hooijdonk stelde vervolgens dat hij Steijn geen goede trainer vindt en dat de goede prestaties van Sparta vooral door het aanwezige materiaal kwamen. “Ik heb niet gezegd dat Sparta niet goed presteerde. Ik vind Steijn geen goede trainer. Hij is geen sowieso geen goede trainer geweest bij NAC. Heeft dat met mijn zoon te maken? Nee, helemaal nul. Daar zijn zoveel foute dingen gebeurd.”

De voetbalanalist noemde Steijn in de NAC-periode onder meer een ‘luie trainer’. “Dan bedoel ik: drie, vier dagen de spelers vrij geven. En dan ga ik me op glad ijs begeven, maar… Duistere dealtjes sluiten met bevriende makelaars over spelers. Dat kon toen allemaal, want de directeur van NAC was zijn vriend. Mattijs Manders. Welke spelers? Dat kun je zelf opzoeken.” Van Ramshorst vroeg vervolgens of Steijn zich verrijkt heeft met de ‘duistere’ deals, maar daarop wilde Van Hooijdonk geen duidelijk antwoord geven. “Betrokken.”

Is Steijn een goede trainer voor Ajax?

  • Ja, die gaat het daar wel redden
  • Nee, hij gaat het daar niet redden
1223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie