Van Hooijdonk en Van der Vaart kraken ‘onhandelbare’ Lang

Foto: Van Hooijdonk en Van der Vaart kraken ‘onhandelbare’ Lang

Noa Lang liet zich behoorlijk gaan nadat hij in de zestigste minuut in de wedstrijd tegen Almere City werd gewisseld. Het gedrag van de PSV-aanvaller deed bij de vele voetbalanalytici echter de wenkbrauwen fronsen. Zo ook bij Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart, die het gedrag van Lang bespottelijk noemen.

Van Hooijdonk en Van der Vaart hekelen gedrag Noa Lang

PSV-trainer Peter Bosz besloot Lang om na een uur spelen van het veld te halen, wat voor frustratie zorgde bij Lang. De aanvaller liep mokkend terug en schopte onderweg naar de dug-out een microfoon ondersteboven en ook een krat bidons moest het ontgelden. Opvallend genoeg was Bosz na afloop van de wedstrijd opvallend mild voor Lang.

Van Hooijdonk was dat zondagavond echter niet aan tafel bij Studio Voetbal. “Ik probeer altijd een beetje door de typetjes heen te kijken. Ik vind hem echt een geweldige speler, maar dit gedrag… Ik word daar zo vreselijk moe van. Het lijkt wel een onhandelbaar kind.”

De voetbalanalist, die blessurehistorie schetste van Lang, vindt dat dergelijk gedrag hard moet worden aangepakt. “Als je dat zelf niet begrijpt en ook nog eens veertig tot honderd meter hebt om even tot bezinning te komen. Dan denk ik wel, wat gaat er nou in je hoofd om. Maar dat is de maatschappij van tegenwoordig, lekker met zachte handschoentjes behandelen.”

Van der Vaart haakte er vervolgens cynisch op in. “Ik vond het vooral leuk dat zijn vervanger scoorde”, die daarmee doelde op de goal van Couhaib Driouech, die kort na zijn entree raak schoot. “Ik hoop dat hij zichzelf een beetje schaamt voor zijn gedrag”, veroordeelde Van der Vaart vervolgens Lang alsnog.

Moet het gedrag van Lang harder worden aangepakt?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
392+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie