‘Van Hooijdonk legt functie neer’

Foto: ‘Van Hooijdonk legt functie neer’

Pierre van Hooijdonk mag niet langer mee zijn rol als raad van commissaris vervullen bij NAC Breda. Dat meldt BN DeStem, dat schrijft dat de oud-spits dat moet doen op last van de NOS, waar hij met enige regelmaat te zien is als analist en tafelgast bij Studio Voetbal. De omroep vindt dat zijn werkzaamheden in combinatie met die bij de NOS belangenverstrengeling kunnen oproepen.

Van Hooijdonk moet functie opgeven bij NAC vanwege rol bij NOS

In oktober 2022 trad Van Hooijdonk toe tot de rvc van NAC, waar hij eerder als speler voor uitkwam tussen 1991 en 1995. Vervolgens speelde de spits nog voor grote clubs als Celtic, Feyenoord en Benfica. Van Hooijdonk bekleedde de afgelopen twee jaar de rol van commissaris en was daarin verantwoordelijk de portefeuille technische zaken.

Van Hooijdonk was onder meer verantwoordelijk voor het aanstellen van Peter Hyballa en technisch directeur Peter Maas. BN De Stem stelt dat NAC ‘op korte termijn’ gaat aankondigen dat de rvc ‘flink van samenstelling zal veranderen’ en dat er daarin ook geen rol meer is weggelegd voor Van Hooijdonk.

“De NOS heeft Van Hooijdonk verteld dat het niet wil dat een vaste analist bij een betaald voetbalorganisatie actief is om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan”, klinkt het. In voorgaand seizoen was zijn dubbelrol nog geen probleem, omdat NAC toen nog actief was in de Keuken Kampioen Divisie. Nu NAC echter gepromoveerd is komen de zaken anders te liggen. “Nu NAC na vijf jaar afwezigheid terug is in de eredivisie en Studio Voetbal wekelijks de eredivisie bespreekt, is de bestuursfunctie van Van Hooijdonk bij NAC niet meer te billijken.”

Een logisch besluit?

  • Ja, absoluut
  • Nee, kan prima beide rollen blijven vervullen
1918+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie