Van Hooijdonk over Feyenoord: “Dát heeft veel mensen verbaasd”

Foto: Van Hooijdonk over Feyenoord: “Dát heeft veel mensen verbaasd”

Feyenoord bekroonde zichzelf zondag officieel tot de landskampioen van het seizoen 2022/2023. Pierre van Hooijdonk en Karim El Ahmadi vinden de prestaties van de Rotterdammers bewonderingswaardig, zo vertellen ze bij Voetbal International.

Sleutelduel voor Feyenoord

Aan het begin van het seizoen veranderde er veel bij Feyenoord. Arne Slot zag een groot gedeelte van zijn basisspelers vertrekken en moest daardoor verschillende versterkingen inpassen, waardoor de club de tijd nodig had om in vorm te raken. Het belemmerde Feyenoord echter niet in de strijd om de landstitel.

Volgens Van Hooijdonk vond het sleutelmoment in de Johan Cruijff ArenA plaats, toen Feyenoord in de slotfase met 2-3 van Ajax won. “Hoe Feyenoord zich daar voetballend heeft gepresenteerd, heeft heel veel mensen verbaasd. Eigenlijk kwam vanaf dat moment pas bij iedereen het besef dat dit Feyenoord de beste ploeg van Nederland is”, laat de analist weten.

Kans van Kudus

El Ahmadi is het daarmee eens. De oud-voetballer van Feyenoord stelt dat het de landstitel dit seizoen heeft verdiend, al had het tegen Ajax ook kunnen mislopen. “Als Mohammed Kudus die bal in de slotfase binnenschiet, was Ajax toch op gelijke hoogte gekomen. Zo’n wedstrijd kan dan ook voor een ommekeer zorgen in het geloof.”

Dat gebeurde uiteindelijk niet, waardoor Feyenoord 2 wedstrijden voor het einde al officieel het kampioenschap mocht vieren. In de komende twee weken staan voor de Rotterdammers nog duels met FC Emmen (uit) en Vitesse (thuis) op het programma. Het is vooralsnog niet bekend of Slot dan eveneens met zijn standaard basisspelers zal beginnen.

Was het duel met Ajax de sleutelwedstrijd voor Feyenoord?

  • Ajax, absoluut
  • Nee, zeker niet
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie