Van Nistelrooij keek af: “Die man is geweldig”

Foto: Van Nistelrooij keek af: “Die man is geweldig”

Ruud van Nistelrooij kijkt met vertrouwen naar de slotfase van de competitie. De oefenmeester staat met PSV op de tweede plaats in de competitie en is daarmee dichtbij het binnenhalen van een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Kracht van wisselspelers

Voor de oud-aanvaller was het geen eenvoudig debuutseizoen als trainer. Van Nistelrooij beleefde met de spelersgroep pieken en dalen, waarbij het telkens weer lukte om de weg omhoog te vinden. Volgens de hoofdtrainer heeft dit voor een belangrijk gedeelte te maken met het collectief bij PSV.

Van Nistelrooij stelt op de persconferentie dat hij daarvoor heeft afgekeken bij Guus Hiddink, bij wie hij assistent was van het Nederlands elftal. “Die man is geweldig in het proces met de groep”, vertelt hij. “Met het team, met de jongens die teleurgesteld zijn, met de jongens die belangrijk zijn in de groep en hoe je dat managet. Dat is echt een voorbeeld voor mij.”

Datzelfde probeert de trainer bij PSV toe te passen. Van Nistelrooij merkt dat daardoor niet alleen het basisteam belangrijk is, maar dat de wisselspelers eveneens hun steentje bijdragen. “We hebben een brede selectie, maar niet iedereen kan elke week spelen. Dan moet je het team bij elkaar houden en dat is gelukt. Iedereen is scherp en betrokken en dat zie je ook terug in de wedstrijden.”

Scherpte PSV

Hoewel PSV in theorie nog altijd kampioen kan worden, richt het zich op de tweede positie. De oefenmeester benadrukt dat zijn team de komende weken dan ook zeer scherp moet zijn, om te voorkomen dat Ajax alsnog over PSV heengaat. Het verschil tussen beide clubs is vooralsnog 5 punten in het voordeel van de Eindhovenaren.

Is van Nistelrooij in zijn eerste seizoen bij PSV geslaagd?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie