Van Nistelrooij noemt de reden van reserverol voor Sangaré

Foto: Van Nistelrooij noemt de reden van reserverol voor Sangaré

PSV won zaterdagavond met 4-0 van Excelsior, waardoor het volop blijft meedoen voor plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Ruud van Nistelrooij had voorafgaand aan het duel teleurstellend nieuws voor Ibrahim Sangaré.

Sangaré bij PSV op bank

De middenvelder behoort alweer een aantal seizoenen tot de vaste waarden van PSV en lijkt komende zomer een toptransfer te kunnen maken. Tegen Excelsior had de oefenmeester echter voor Sangaré geen plaats in het basiselftal, waardoor de voetballer genoegen moest nemen met een plek op de reservebank.

Van Nistelrooij begrijpt dat het voor Sangaré moeilijk is om een stap terug te doen, maar hoopt dat hij dit goed verwerkt en zichzelf weer tussen de eerste elf terug knokt. “Meer jongens hebben in deze situatie gezeten. Je moet gewoon weer voor je plek gaan. Ibrahim is een hele belangrijke speler voor ons. Dat weet iedereen”, stelt Van Nistelrooij tegenover ESPN.

Het was voor de oefenmeester geen eenvoudige keuze, maar hij vond desondanks dat hij deze moest maken om anderen een kans te gunnen. “Je kijkt per wedstrijd naar wat er gevraagd wordt. Dat hebben al veel jongens meegemaakt dit seizoen en die hebben allemaal goed gereageerd. Dat is ook het verhaal van vandaag.”

Competitieslot in aantocht

In de competitie heeft PSV nog zes duels te gaan. Volgende week zondag speelt het tegen FC Volendam (uit), waarna wedstrijden tegen Ajax (thuis), Sparta (uit), Fortuna Sittard (thuis), sc Heerenveen (thuis) en AZ (uit) volgen. PSV speelt tussendoor op 30 april de bekerfinale, waarbij Ajax de tegenstander is.

Is de reserverol van Sangaré begrijpelijk?

  • Ja, ik snap het
  • Nee, hij hoort in de basis
365+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie