Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Van Nistelrooy dwingt PSV tot trendbreuk’

Foto: ‘Van Nistelrooy dwingt PSV tot trendbreuk’

Er heersen veel twijfels over het spel van PSV in de afgelopen weken. De Eindhovenaren verkeren in een flinke vormdip, de Nederlandse media beten zich deze week stuk op de tactieken van trainer Ruud van Nistelrooy.

Zo trekt Voetbal International een vergelijking met het Jong PSV van vorig seizoen onder Van Nistelrooy, waaruit geconstateerd kan worden dat de trainer graag ver terugzakt met zijn spelers. “Van alle teams in de Keuken Kampioen Divisie veroverde Jong PSV vorig seizoen de bal het vaakst in de buurt van het eigen doel. Dat blijkt niet aan de kwaliteit van de spelers te liggen, want met het huidige PSV staat Van Nistelrooij in dat klassement derde in de Eredivisie. Alleen Excelsior en FC Twente herwinnen nog vaker het balbezit binnen 35 meter van het eigen doel. AZ, Feyenoord en Ajax zijn helemaal aan de andere kant van die ranglijst te vinden. Zij komen nauwelijks in dat soort situaties rond het eigen strafschopgebied.”

Trendbreuk

VI vervolgt: “Alles wijst dus op een bewuste tactiek bij PSV. De spelers lopen naar achteren en verdedigen in een laag blok omdat de trainer dat wil. Gezien de vele tegengoals onder Schmidt (35 tegentreffers in het eerste Eredivisie-seizoen en 42 in het tweede seizoen van Roger Schmidt bij PSV) is die trendbreuk niet onverklaarbaar.”

Twijfels

De Volkskrant stelde donderdag al dat PSV ‘verstrikt zat in eigen twijfels’. “Van Nistelrooy is duidelijk nog zoekende hoe hij zijn elftal wil laten voetballen. Een duidelijke lijn is nog onvoldoende te ontdekken in het spel van de Eindhovenaren. PSV oogde tegen de Noorse kampioen vaak ideeëloos, hopend op een ingeving van bijvoorbeeld Cody Gakpo of Xavi Simons.”

TIP: Stunt PSV bij Arsenal? Win 6,75 keer je inleg via Unibet!

Ben jij tot nu toe overtuigd van Van Nistelrooy als coach?

  • Ja
  • Nee
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie