Van Persie gekraakt: “Is zelfmoord voor die jongens”

Foto: Van Persie gekraakt: “Is zelfmoord voor die jongens”

Karim El Ahmadi en Kenneth Perez zetten vraagtekens bij tactische keuzes van Robin van Persie. De oefenmeester ging met SC Heerenveen met 9-1 onderuit op bezoek bij AZ. Volgens beide analisten had Van Persie beter kunnen ingrijpen tijdens de wedstrijd en de schade moeten beperken.

El Ahmadi en Perez verbazen zich om gekozen tactiek Van Persie

In het ESPN-programma Dit was het Weekend noemt El Ahmadi het spel van Heerenveen ‘naïef’. “Met name in de kansen en de goals die AZ heeft gekregen. Niet zozeer om de opbouw, maar hoe hoog ze op het veld staan met spelers die dat eigenlijk helemaal niet kunnen en ook niet willen, zoals Bochniewicz en Kersten. Dat zijn spelers die dat nog nooit hebben gedaan en het niet gewend zijn, die meer baat hebben bij wat meer terugzakken. Tegen de kleine clubs kom je daar misschien mee weg, maar tegen een AZ dat daar goed voetballend uit kan komen…”

Volgens El Ahmadi kan het is het onmogelijk voor Heerenveen om met het huidige materiaal zo te spelen. “Als je écht zo wil gaan voetballen, dan moet je ook eigenlijk een speler halen die heel snel is en dat wel kan. Die hoog kan staan en dat kan belopen. Nu is het meer zelfmoord voor die jongens.”

Opmerkelijke uitspraken Van Persie

Perez heeft zich vooral verbaasd over de woorden van Van Persie na afloop van de wedstrijd. “Ik juich het toe dat een trainer zijn eigen stijl heeft, maar er zijn een paar problemen als ik dit zo hoor. Ik hoor hem zeggen dat hij zich weigert aan te passen tijdens de wedstrijd. Dat vind ik een gekke gedachte voor een trainer. Je moet juist kunnen sturen en aanpassen.”

Had Van Persie moeten ingrijpen?

  • Ja, dit was te naïef
  • Nee, begrijpelijk dat hij niet ingreep
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie