Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Persie over speelstijl Heerenveen: ‘Dat is niet te doen’

Foto: Van Persie over speelstijl Heerenveen: ‘Dat is niet te doen’

Robin van Persie is de nieuwe trainer van sc Heerenveen en de Friezen gaan onder de voormalige Oranje-international aanvallend voetbal spelen, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Bovendien kiest hij één vaste formatie.

Robin van Persie gaat aanvallen met Heerenveen

Waar iemand als Louis van Gaal, onder wie Van Persie uitkwam, bekendstond om zijn flexibiliteit, gaat de nieuwe Heerenveen-coach níét switchen tussen verschillende systemen (zoals 4-3-3 en 5-3-2): “Dat is niet mijn visie op voetbal. Je haalt dan duidelijkheid en vastigheden weg. Het is bovendien niet te doen voor een speler. Die hebben behoefte aan duidelijkheid.”

Van Persie gaat óók al niet uit van de kracht van de tegenstander… “Ook niet na een paar nederlagen op rij.” Zijn speelstijl blijft dus herkenbaar, altijd en overal. “Heerenveen heeft voor mij gekozen omdat ik sta voor lef en aanvallend voetbal met vleugelspelers. Die trainer wil ik graag zijn. Ik weet dat we ook wedstrijden zullen verliezen, maar ik ben daar niet bang voor. Maar áls we verliezen, dan wel op onze eigen manier.”

‘Áltijd winnen’

Staat het gelijk tegen pak hem beet PSV, dan wil de trainer niet dat zijn spelers koste wat kost dat gelijkspel over de streep trekken… “Dat hoort bij ieder spelletje dat je speelt: winnen. In welke sport kies je wel voor een gelijkspel? Ik wil het komend seizoen ervaren hoe dat uitpakt. Het betekent misschien dat je de deksel op de neus krijgt. Dat risico neem ik en ik accepteer de kritiek. Natuurlijk zie ik de krantenkoppen over een naïeve en onervaren trainer al voor me. Die teksten zullen komen. Prima. Geen probleem.”

Goede visie?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
285+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie