Van Praag duidt werkwijze Ajax: “De ideeën van Alex komen niet in een la te liggen”

Foto: Van Praag duidt werkwijze Ajax: “De ideeën van Alex komen niet in een la te liggen”

Ajax blijft de ingezette lijn van Alex Kroes volgen, ondanks dat de algemeen directeur momenteel geschorst is. Dat vertelt rvc-voorzitter Michael van Praag, die laat weten dat mensen als Marijn Beuker en Kelvin de Lang de ideeën van Kroes uitvoeren.

Michael van Praag legt uit hoe Ajax de lijn van de geschorste Alex Kroes doortrekt

In een uitgebreid interview met Ajax Life ging Van Praag in op de schorsing van Alex Kroes. Hij liet al weten enorm te balen van de ontstane situatie in de bestuurskamer van de Johan Cruijff ArenA. “Ik ben zelf supporter op de tribune. De prestaties gaan mij ook aan het hart”, haakt Van Praag ook in op de sportieve malaise van de gevallen topclub.

Van Praag benadrukt dat de koers zeker niet veranderd wordt na de schorsing van Kroes. “Maar Alex was daar al ver mee, en we gaan door. Danny Blind als commissaris, met heel korte lijntjes met de technische mensen. Louis van Gaal kijkt als rvc-adviseur intensief mee. Daarnaast zijn Marijn Beuker en Kelvin de Lang hard aan het werk, met de nadruk op de opleiding, scouting en transfers. Van Gaal en Blind hebben bijna dagelijks contact met hen.”

Topprioriteit

Veel dossiers liggen momenteel op tafel, Van Praag laat weten welke er ver bovenuit steekt. “Een trainer. Daar waren ze onder anderen met Alex al mee bezig natuurlijk. Prioriteit nummer één! Dat gaat voort en daar wordt hard aan gewerkt. De ideeën van Alex komen echt niet in een la te liggen. Integendeel! Supporters kunnen dat met een gerust hart aannemen. En we hebben een helder plan van aanpak voor de komende transferperiode, inclusief procedures.”

Speelt Van Praag hier mooi weer?

  • Echt wel
  • Nee, oprechte man
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie