Van Wolfswinkel ziet wederopstanding: “Laat ze maar komen”

Ricky van Wolfswinkel is opgelucht dat FC Twente aan het einde van het duel met Red Bull Salzburg nog de aansluitingstreffer heeft gemaakt. Dat vertelt de aanvaller tegenover Ziggo Sport.

Opluchting bij Van Wolfswinkel

Dankzij twee doelpunten van Maurits Kjærgaard kwamen de Oostenrijkers vlak voor tijd op een 2-0 voorsprong te staan. FC Twente ging vervolgens hard op zoek naar de aansluitingstreffer en die vond het. Michel Vlap schoot uit een vrije trap raak, waarmee hij de marge terugbracht tot een doelpunt.

Van Wolfswinkel vond het terecht. Hij baalde er namelijk van dat FC Twente vijf minuten voor tijd nog een treffer tegen kreeg. “Die tweede treffer is gewoon heel onnodig”, stelt Van Wolfswinkel. “Maar het is gewoon anders voetballen in Europa en dan mag je ook best tevreden zijn met 2-1.”

Naar eigen zeggen gaf hij in de wedstrijd nooit de hoop op. “Je blijft zoeken, maar natuurlijk moet je een beetje geluk hebben. We hadden de overhand en kregen in de eerste helft een goede kans. Maar je hoopt op dit soort momentjes en het is mooi dat Vlap deze binnenschoot.”

Kansen voor FC Twente

Het zorgt voor vertrouwen richting volgende week, wanneer de return in Enschede op het programma staat. “We hebben keihard geknokt en in de eerste helft hebben we gezien waar er kansen liggen.” Van Wolfswinkel, die de nieuwe aanvoerder is, heeft dan ook veel vertrouwen in een goede afloop. “Laat ze maar komen.”