Van Wonderen: ‘Konden zelfs nog winnen’

Foto: Van Wonderen: ‘Konden zelfs nog winnen’

Go Ahead Eagles leverde gisteren een wereldprestatie door met 0-0 gelijk te spelen tegen Ajax. Na afloop glunderde middenvelder Luuk Brouwers, tevens Eredivisiespeler van de Maand oktober, dan ook van trots.

Wedden op duels van Ajax en GA Eagles? Maak een account aan bij bet365 en win!

“Dit voelt als een overwinning voor ons”, reageert Brouwers bij ESPN. “We hebben naar de fragmenten van FC Groningen gekeken, die speelden ook 5-3-2. Wij dachten: Dat kunnen we beter.” En zo geschiedde. Groningen verloor uiteindelijk immers met 3-0 van Ajax, de Eagles pakten een punt in Amsterdam.

Brouwers ‘dacht even dat ze nog gingen winnen ook’, refererend aan een grote kans van spits Marc Cardona in de slotfase, maar erkent verder: “Je komt hier met maar één doel: elke bal wegtrappen die je tegenkomt en hopen dat je de nul houdt. Het voelt als een overwinning dat dat gelukt is.”

Keessie Wonderboy

Trainer Kees van Wonderen sloot zich bij zijn pupil aan. “Een groot compliment aan de jongens hoe ze het ingevuld hebben. Het kwam uit zoals we het voor ogen hadden. Als je alle geluk van de wereld had gehad, hadden we met die kans van Marc zelfs nog kunnen winnen. We hebben op het juiste moment natuurlijk ook het geluk aan onze zijde gehad. We zijn ongelooflijk blij en trots.” Voor Van Wonderen was niet alleen Groningen studiemateriaal. “We hebben de wedstrijd van Oranje bij Portugal, de tweede wedstrijd onder Ronald Koeman, ook in ons achterhoofd gehouden.” Hijzelf was destijds assistent van Koeman bij het Nederlands elftal.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Van Wonderen is in potentie een toptrainer

  • Eens
  • Oneens
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie