‘Vandaag Inside-clash krijgt staartje’

Foto: ‘Vandaag Inside-clash krijgt staartje’

Wilfred Genee en Johan Derksen zijn vrijdagavond in Vandaag Inside hard met elkaar in botsing gekomen over Jodenhaat. Het tweetal had totaal verschillende inzichten over het onderwerp, wat resulteerde in een hevige discussie tussen de presentator en De Snor. In de rubriek In de Wandelgangen blikt Genee terug op de clash met Derksen.

Genee en Derksen ruziën tijdens uitzending Vandaag Inside

Er was vrijdagavond vooral veel ergernis over de uitspraken van Derksen over Joden. De Snor kreeg het verwijt antisemiet te zijn, maar daar wilde de voetbalanalist zelf niks van weten. Derksen ging in op de uitspraken van Barbara Barend, wat bij Genee totaal in het verkeerde keelgat schoot. “Ik was vanmiddag – en dat nam ik mezelf enorm kwalijk – enorm geschrokken toen Barbara bijna tien minuten lang dit verhaal zat te vertellen over wat er op dit moment allemaal gebeurt in de Joodse gemeenschap”, vertelde Genee in de Vandaag Inside-rubriek.

Genee kon zich dan ook niet vinden in de woorden van Derksen. “Nou, hier zijn we het absoluut niet over eens. Ik vind echt dat hij het overschat en dat hij het bagatelliseert.” De presentator kreeg vervolgens de vraag of Derksen direct naar huis was gegaan. “Ja, maar hij is altijd meteen naar huis. Nou, hij zal dan vast wel boos zijn”, reageerde Genee.

De presentator liet doorschemeren dat het voorval niet meer besproken zal worden voor de volgende uitzending aan. “Nee, ik krijg er nooit appjes over. We reageren nooit meer op elkaar. Maandag gaan we gewoon weer verder alsof dit helemaal niet gebeurd is. Maar ik vind gewoon dat dit net iets te belangrijk is.” De kans lijkt dan ook groot dat Genee maandagavond het onderwerp nog eens zal gaan aanhalen tijdens de uitzending.

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Is Derksen hierin te ver gegaan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat vind ik niet
937+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie