‘Vandaag Inside-nieuws slaat in als een bom’

Foto: ‘Vandaag Inside-nieuws slaat in als een bom’

Vandaag Inside heeft een enorme klap geïncasseerd. Eindredacteur Jan Hillenius heeft besloten om na zestien jaar afscheid te nemen om docent Nederlands te worden in zijn thuisstad Den Haag.

Cruciale schakel achter Vandaag Inside vertrekt

Volgens Omroep West landde de bekendmaking van Hillenius ‘op de redactie van de talkshow als een bom’. “Niemand zag het aankomen, terwijl ik dat wel had verwacht”, vertelt de 52-jarige Hagenaar aan de regionale omroep. “Ik had een tijdje het gevoel dat ik er wel een beetje was. Ik heb alles meegemaakt. We zijn met VI met niets begonnen en zijn uitgegroeid tot een programma met een miljoenenpubliek.”

Het tv-programma heeft een grote renovatie doorgemaakt. Waar men begon als een voetbaltalkshow, daar werden de laatste jaren veel meer andere aspecten besproken. “De succesformule van het programma hebben we echt zelf gecreëerd”, beaamt Hillenius. “En dat terwijl we alle tv-wetten overtraden. Van Sinterklaas die een uitzending kwam binnenstormen tot de uitzending met Mark Rutte en een directeur die in de uitzending komt in een kikkerpak.”

Verhitte verhoudingen

Ondanks de ‘verschrikkelijk lastige’ omstandigheden genoot Hillenius volop. De verhoudingen waren veelal verhit. “Tegelijkertijd was het altijd heel leuk met ze”, stelt de vertrekkend eindredacteur vast. “De ruzies waren waanzinnig. Die werden de laatste jaren niet minder en dat viel niet altijd mee. (…) Er zijn de gekste dingen gebeurd, waarvan misschien de helft niet naar buitenkomt.”

Hillenius speelde altijd een grote rol. “De samenwerking was denk ik ook zo goed, omdat ik met alle drie heel goed overweg kon. Ik wist ze altijd weer bij elkaar te brengen.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Gaat dit Vandaag Inside hard raken?

  • Ja
  • Nee
2664+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie