Vandaag Inside-vertrek door ‘racistische’ Derksen

Foto: Vandaag Inside-vertrek door ‘racistische’ Derksen

Johan Derksen heeft onthult dat een gitarist, die met enige regelmaat optrad in Vandaag Inside, is opgestapt naar aanleiding van uitspraken die De Snor heeft gedaan in het programma. Derksen vertelt in De Telegraaf dat de gitarist vond dat hij te ver was gegaan in de rel rondom politicus Habtamu de Hoop.

Uitspraken Derksen leveren Vandaag Inside-vertrek op

Derksen neemt in het populaire praatprogramma geen blad voor de mond en dat gaat soms ook de eigen mensen van de show te ver. Dat ziet de Vandaag Inside-coryfee naar eigen zeggen soms niet eens aankomen vertelt hij in De Telegraaf. “Ik ben nooit boos, ik verbaas me wel regelmatig. Ruim dertig jaar zorgde ik dat een getalenteerde gitarist werk had, meestal in de schouwburgen. Al die jaren reed hij, ruim honderd keer per jaar, met me mee naar Middelburg, Heerlen, Enschede of Den Helder.”

Derksen nam de gitarist vervolgens ook mee naar Vandaag Inside. “Ik regelde dat hij bij Vandaag Inside kon optreden. Nadat ik een in Ethiopië geboren Groen Links-politicus ’geen echte Fries’ noemde, kreeg ik een mail van hem. Dat hij en zijn vrouw zo waren geschrokken, dat hij tijdens het EK niet meer wilde optreden in Vandaag Inside Oranje.”

Derksen neemt het allemaal maar voor lief. “Ik heb een mening over alles en iedereen, ik ben de laatste die mag piepen in Nederland. Ik ben geenszins zielig en ik trek me er niets van aan.” De voetbalanalist wil zich dan ook niet de mond laten snoeren. “Zolang ik deel uitmaak van Vandaag Inside blijf ik mijn mening ventileren. Ik rijd niet dagelijks vanuit Drenthe naar Hilversum om daar met meel in de mond te praten.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Gaat Derksen vaak te ver?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, moet alles gewoon kunnen zeggen
1877+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie