Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

VAR verandert hemel in hel voor Denemarken tegen Duitsland

Denemarken was o zo dicht bij een verrassende voorsprong in zijn achtste finale tegen Duitsland op het EK 2024. De Scandinaviërs scoorden, maar na een VAR-ingreep werd het doelpunt afgekeurd. Prompt werd er aan de andere kant hands gegeven met een penalty als gevolg. Eindstand: 2-0 voor het gastland.

Duitsland-Denemarken in teken donder, bliksem en VAR

Duitsland leek uit de startblokken te schieten in het Signal Iduna Park, want al na drie minuten spelen maakte verdediger Nico Schlotterbeck er 1-0 van. Althans, hij léék er 1-0 van te maken, want scheidsrechter Michael Oliver zette een streep door de treffer van de stopper wegens een overtreding.

De rest van de eerste helft in Dortmund stond vooral in het teken van… regen. En donder. En bliksem. Op een gegeven moment barstte de hemel al helemaal open, waardoor Oliver niets anders kon dan de beide teams naar binnen dirigeren. Na een korte onderbreking kon er weer verder gevoetbald worden.

Arbitrale blunders?

Ook in het tweede bedrijf donderde en bliksemde het, maar dan vooral op het gelaat van Kasper Hjulmand, de bondscoach van Denemarken. Dat leek namelijk op voorsprong te komen, maar wegens één millimeter buitenspel van Thomas Delaney ging er ook een streep door deze treffer. Vervolgens werd er aan de andere kant van het veld hands gegeven, van Joachim Andersen, waar dat wel héél ongelukkig was. Toch ging de bal op de stip en benutte Kai Havertz de pingel.

De 2-0 van Jamal Musiala was vervolgens de doodsteek voor de dappere Denen, die het nog wel probeerden, onder andere met wat aanvallende wissels. Maar ze kwamen nooit meer dicht bij een verlenging…

Scoreverloop: 1-0 (53′) K. Havertz, 2-0 (68′) J. Musiala