“Veel clubs geïnteresseerd, maar Ajax is een droomclub”

Foto: “Veel clubs geïnteresseerd, maar Ajax is een droomclub”

Devyne Rensch koos er deze zomer voor om bij Ajax te blijven, ondanks interesse van verschillende grote Europese clubs. De rechtsback is blij met die keuze, al voerde hij ook gesprekken met AS Roma. Rensch bleef in Amsterdam, maar heeft nog steeds ambities, vertelt hij aan Voetbal International.

Meerdere clubs geïnteresseerd in Devyne Rensch

Eén van de clubs die op het vinkentouw zat voor de 21-jarige verdediger is AS Roma. De Romeinen voerden gesprekken met het kamp van Rensch, maar tot een deal kwam het niet. “Er waren wel meer clubs geïnteresseerd in me deze window”, begint Rensch. “Dan ga je wel even alles op een rijtje zetten, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om niet weg te gaan. Ik ben nog gewoon Ajax-speler en het is zeker geen straf om hier te zijn, want ik ben superblij, ik voel me goed, ik voel me fit. De trainers, de tactiek, alles eromheen, het bevalt me goed. Dus ik zit er helemaal niet mee dat ik niet weg ben gegaan. Ik ben eigenlijk méér dan blij dat ik ben gebleven.”

Rensch is van mening dat hij nog een heleboel kan leren bij Ajax. “Maar natuurlijk heb ik wel ambities, om het zo te zeggen. Ik heb nu al meer dan 140 wedstrijden voor Ajax gespeeld, maar ik ga Ajax ook niet zomaar inruilen voor een andere club. Ajax is gewoon een droomclub, een niet normaal grote club om voor te spelen. Zeker voor een jonge jongen, want ik ben natuurlijk nog steeds heel jong. Ik heb zeker nog punten waar ik aan moet werken, die ik moet verbeteren. Ajax is zeker een club waarbij dat kan.”

In gesprek over contractverlenging bij Ajax

De talentvolle rechtsachter beschikt over een aflopend contract in Amsterdam; komende zomer zou hij Ajax zomaar transfervrij kunnen verlaten. Volgens Rensch is zijn management nog altijd in gesprek met Ajax. “Dat zijn ze altijd. Niet alleen over mijn contract, maar ik ben een kind van de club, dus ze zijn altijd wel in gesprek. Verder heb ik er eigenlijk niets over te zeggen”, besluit hij.

Moet Ajax het contract van Rensch verlengen?

  • Ja, zo snel mogelijk!
  • Nee, op zoek naar een andere rechtsback.
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie