‘Veelzeggend dat Excelsior-wissel Ajax moet dragen’

Foto: ‘Veelzeggend dat Excelsior-wissel Ajax moet dragen’

Ajax wist zondag met hangen en wurgen FC Groningen te verslaan. Dat was mede te danken aan invaller Wout Weghorst die in de slotminuten nog toesloeg. Volgens Ibrahim Afellay heeft trainer Francesco Farioli nog veel werk te verzetten bij Ajax, maar Pierre van Hooijdonk ziet wel degelijk vooruitgang onder de Italiaan.

Afellay ziet Ajax zwijnen tegen FC Groningen, Van Hooijdonk prijst Farioli

Bij Studio Voetbal vertelde Afellay dat Weghorst goud waard was voor Ajax. “Weghorst heeft bewezen iets teweeg te kunnen brengen, met name in de laatste fase van de wedstrijd als de ballen in de zestienmeter gebracht moeten worden.” Volgens de analist had Ajax opnieuw puntenverlies kunnen lijden. “FC Groningen heeft het echt laten liggen om Ajax pijn te doen. Ze waren vaak te druistig en wilden zo graag dat ze de controle verloren.”

Ajax-problemen niet opgelost

Afellay stelde nog altijd niet onder de indruk te zijn van Ajax. “Het houdt bij Ajax nog steeds niet over, maar er staat wel een team. Aan de bal is het nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Het is veelzeggend dat Kian Fitz-Jim, die bij Excelsior niet eens een basisplaats had, nu de persoon is die bij Ajax de lijnen uit moet zetten en gemist wordt. Dat geeft aan dat de problemen nog steeds niet zijn opgelost. Maar het is wel knap dat ze de wedstrijden winnen die ze vorig jaar niet wonnen.”

Van Hooijdonk was het niet helemaal eens met Afellay en is van mening dat er onder Farioli wel verbetering zichtbaar is. “Er gaat nog steeds veel mis, maar er heerst wel een andere vibe. Farioli heeft toch iets weten te bewerkstelligen. De resultaten zijn er en mensen praten best positief over Ajax.”

Met wie ben jij het eens?

  • Afellay
  • Van Hooijdonk
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie