Veerman kon vertrekken: “Niet de stap die ik wil maken”

Foto: Veerman kon vertrekken: “Niet de stap die ik wil maken”

Joey Veerman was afgelopen weekend in het met 3-0 gewonnen thuisduel met Ajax een van de uitblinkers namens PSV. De middenvelder heeft het goed naar zijn zin in Eindhoven en kijkt in gesprek met Voetbal International uit naar de bekerfinale.

Ontwikkeling van Veerman

Veerman maakte afgelopen kalenderjaar de overstap van sc Heerenveen naar PSV, maar wist in zijn eerste periode nog geen onuitwisbare indruk achter te laten. Het zorgde ervoor dat Roger Schmidt hem een periode op de reservebank liet plaatsnemen. De voetballer was daar allerminst blij mee. Toen Besiktas zich meldde, besloot hij de interesse echter af te slaan.

“Uiteindelijk hebben ze zich wel gemeld, maar het is niet de stap die ik na PSV zou willen maken”, legt Veerman uit. “Ik stond gelukkig snel weer in de basis. Niet dat ik heel veel anders ben gaan doen, hoor. Na het WK ben ik met krachttraining begonnen en dat heb ik toen ik op de bank zat ook doorgetrokken. Misschien is dat de verandering geweest die nodig was.”

Spanning voor bekerfinale

Aankomend weekend wacht voor PSV de bekerfinale tegen Ajax. Beide clubs kwamen elkaar zondag ook al tegen en weten dan ook wat ze te wachten staan. Veerman geeft zijn club een goede kans dat deze na afloop van de wedstrijd de prijs in ontvangst mag nemen, al waarschuwt hij zijn team wel voor onderschatting.

“De competitiewedstrijd is nog niet beslissend voor de tweede plaats. Een finale beslist wél direct of je de beker wint of niet. Dat maakt deze PSV-Ajax toch heel anders. Het wordt mooi in De Kuip, fanatiek publiek erbij. Wel gek, want normaal ben je toch al wat langer met zo’n finale bezig. Maar nu hebben we ons echt eerst volledig gefocust op de eerste wedstrijd tegen Ajax.”

Wint PSV de KNVB Beker?

  • Ja, absoluut
  • Nee, Ajax
367+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie