Verbazing om Ten Hag-uitspraak: ‘Waar heb je dat gehoord?’

Foto: Verbazing om Ten Hag-uitspraak: ‘Waar heb je dat gehoord?’

Niet alleen Ajax, maar ook Manchester United werd gisteren uitgeschakeld in de Champions League. De Engelsen verloren met 0-1 van Atlético Madrid; een flinke dreun voor interim-coach Ralf Rangnick, die mogelijk opgevolgd gaat worden door Erik ten Hag.

Presentator Richard Keys van beIN SPORTS heeft zo zijn vraagtekens bij de Ajax-coach als opvolger van Rangnick. “Hij kan spelers niet beter maken”, zei Keys, die daarbij aanhaalde dat studiogast Nigel de Jong dat ooit heeft geconstateerd. Tot verbazing bij De Jong zelf. “Ik heb nooit gezegd dat hij spelers niet beter kan maken, wanneer heb je dat gehoord?” Keys legt uit dat hij dat concludeerde uit de uitspraak van De Jong dat Ten Hag ‘wel inspraak moet krijgen in het transferbeleid, want anders hoef je hem niet te halen’. “Is het niet de taak van Ten Hag om de spelers die hem worden geschonken beter te maken?”, vraagt Keys. De Jong: “Als een spelersgroep er voor een langere periode is, vier jaar zelfs, met ongeveer drie tot vier managers. En geen enkele manager heeft deze spelers beter kunnen maken. Dan zal ook Ten Hag niet de juiste persoon zijn om deze spelers beter te maken. Elke manager heeft vers bloed en aankopen nodig. Dat is gewoon een feit. Het ligt er ook aan wanneer hij wordt aangesteld. In de zomer heeft hij tijd om de nodige aanpassingen door te voeren. Maar in de winterstop zal het een heel ander en dus moeilijk verhaal worden.”

“Ten Hag zal echt zijn eigen aankopen nodig hebben, mochten ze voor hem kiezen. Maar dat betekent niet dat het merendeel van de spelers van Manchester United moet vertrekken. Maar Ten Hag zal wel heel eerlijk moeten zijn door te zeggen tegen de spelers: ‘Luister, je zult wellicht niet mijn eerste keus zijn en iedereen begint wat mij betreft vanaf nul. En ik zal spelers binnenhalen waar ik van denk dat ze in mijn systeem en filosofie passen. Maar als je wil vechten voor je plek, ben je meer dan welkom. Maar de deur staat open voor je om een andere club te vinden’. Zo zal Ten Hag te werk moeten gaan, dat is echt belangrijk”, aldus De Jong, die dan de vraag krijgt ‘of Ten Hag echt beter is dan Rangnick?’

Rangnick vs Ten Hag

“Dat vind ik moeilijk om te zeggen, want ik ken Rangnick daar niet goed genoeg voor. Maar het enige dat ik over Ten Hag kan zeggen is dat hij ontzettend toegewijd is. Hij is 24 uur per dag met voetbal bezig en is bezeten van het spelletje. Hij houdt er van om wedstrijden en spelers te analyseren en heeft ook oog voor statistieken. Daarnaast verzamelt hij geweldige mensen om zich heen, waardoor hij de juiste informatie ontvangt over zijn spelers. Het is ook een echte people manager die graag overleg pleegt met zijn spelers en nooit de menselijke kant uit het oog verliest. Soms ziet hij een speler en zegt hij: ‘Je krijgt twee dagen vrij en kom donderdag maar terug. Maar zorg er dan wel voor dat je optimaal traint’, Hij geeft spelers vertrouwen, maar nogmaals: dat gebeurt allemaal bij Ajax. Daar is de teamspirit veel belangrijker dan bij veel grote clubs in Europa, waar veel vaker individuen rondlopen.”

Verdien 4.50 keer je inleg als United in de top vier eindigt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Zou Manchester United een goede volgende club voor Ten Hag zijn?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:34
1+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
6+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
3+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
13:48
4+
Opstellingen Heerenveen en PEC: Zwollenaren in betere vorm
13:30
28+
Opstellingen Feyenoord-Twente: topper in De Kuip op scherpst van de snede
13:08
1+
Scorende De Roon knipoogt naar legendarische goal
12:48
221+
‘Van Nistelrooij duidelijk over opvolging Ten Hag’
12:30
369+
Moeizame aanstelling Slot bij Feyenoord: “Dat wilde Kuijt niet”
12:09
30+
Eredivisie-trainer ging door diep dal: “Ik dacht dat ze was overleden”
11:44
32+
‘Ronaldo wil De Bruyne als ploeggenoot bij Al-Nassr’
11:14
9+
Dit zijn de opstellingen van Go Ahead Eagles en Heracles
11:00
172+
Hans Kraaij Jr neemt het op voor Makkelie
10:47
38+
Szczesny ingeschreven door Barcelona
10:32
204+
Rijsdijk na nederlaag tegen PSV: ‘Ik sta te koken van woede’
10:13
101+
Sutalo heeft veel aan Pasveer: ‘Hij houdt me bij de les’
09:53
165+
‘Slot kan Van Dijk en Salah kwijtraken aan club uit Saudi-Arabië’
09:36
42+
RKC Waalwijk heeft bijna slechtste Eredivisie-start ooit
09:25
30+
Havertz evenaart Van Persie bij Arsenal
09:08
13+
Seizoen wellicht al voorbij voor Carvajal
08:44
742+
Vreemd Engels gerucht: Henderson wil vertrekken bij Ajax
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie