Verbazing over leeftijd Berghuis

Foto: Verbazing over leeftijd Berghuis

Steven Berghuis kijkt erg uit naar de komende weken, waarin om het zilverwaar gespeeld gaat worden. Te beginnen morgen in de TOTO KNVB Bekerfinale tegen PSV. Aan het Algemeen Dagblad vertelt de dertigjarige Ajacied dat zijn ploeggenoten lange tijd dachten dat hij pas 25 à 26 was.

“Ja, ze verbaasden zich dat ik al zo oud ben”, lacht de linkspoot, die op zijn vijftiende nog bij de amateurs in Apeldoorn speelde. “Mijn jeugd was voetballen en na afloop een patatje en snoep in de kantine.” Samen met zijn vriendjes fietste hij naar de club. “Bleven we daar een uur onder de douche staan lachen. We hadden een website bij WSV, met een gastenboek. Moesten we in de B1 trainen, maar een vriendje en ik wilden zaalvoetbal kijken bij onze broers, want dan mochten we meerijden helemaal naar Beverwijk. En ’s nachts pas om één uur thuis. Schreven we in het gastenboek: ‘Hallo jongens, wij kunnen vandaag niet trainen. We zien elkaar zaterdag bij de wedstrijd.’ Zulke dingen, dat kan niet bij Ajax op die leeftijd.”

“Ik heb écht kind kunnen zijn. Dat is me veel waard en heeft me veel gebracht. Bij ons thuis was het ook een zoete inval, iedereen was altijd welkom. Ik was overal te vinden en ben in verschillende culturen opgegroeid. Ook veel Turkse en Marokkaanse vriendjes bleven eten en slapen en ik bij hen.” Toch denkt Berghuis dat hij minstens evenveel voetbalminuten in de benen heeft als zijn collega’s. “Misschien zelfs wel meer. Ik speelde zelf ook in de zaal. Heb meegedaan in de play-offs voor promotie naar de eredivisie. In Sporthallen Zuid in Amsterdam had je selectiewedstrijden voor KNVB-teams. Ik zou iedere jonge speler zaalvoetbal aanraden. Andere ondergrond, andere manieren van een bal controleren. En ik voetbalde veel buiten, op straat.”

Broer Tristan

In tegenstelling tot zijn jongere broertje. “Tristan was het grootste talent in de opleiding bij Vitesse, samen met Issa Kallon. Tristan was aanvoerder, sloeg lichtingen over. Als tweedejaars B haalde PSV hem. Hij is nu op zijn 26ste trainer in de staf bij Go Ahead en leert ontzettend veel bij Kees van Wonderen.”

Scoort Berghuis morgen de 1-0? Odd 8.50!

Dacht jij ook lang dat Berghuis jonger was dan 30?

  • Ja
  • Nee
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie