Verlaat Memphis Depay Oranje?

Foto: Verlaat Memphis Depay Oranje?

Memphis Depay kan terugkijken op een zeer teleurstellend EK. Weliswaar haalde Oranje de halve finales, maar de spits zelf kwam niet goed uit de verf. De spits wist eenmaal te scoren, maar kon verder geen potten breken. Toch hield Depay het vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman, maar De Telegraaf stelt dat het wel stukken beter zal moeten bij de aanvaller wil hij Oranje-international blijven.

Staat toekomst Depay bij Oranje op het spel?

“In menige Nederlandse huiskamer klonk gejuich toen Memphis Depay zich tegen Engeland met een blessure noodgedwongen moest laten wisselen”, begint de ochtendkrant over het functioneren van Depay op EK. De aanvaller leek na de interlands tegen Canada en IJsland met een goede vorm af te reizen naar Duitsland, maar niets bleek uiteindelijk minder waar.

“Omdat hij ondanks het grenzeloze vertrouwen van Koeman in Duitsland niet leverde, groeide Depay uit tot de nationale pispaal”, stelt de krant. “Ineens waren de haarband, het kapsel en zijn tijdens het toernooi uitgebrachte single met Akwasi de reden voor haatreacties. De kritiek over externe factoren sloeg door, maar het commentaar op zijn spel was terecht.”

Blijft Depay vaste waarde in Oranje?

Depay was het op EK de eerste keus van Koeman in de spits, maar lijkt veel beter tot zijn recht te komen achter of naast een echter nummer negen. De Telegraaf twijfelt echter of er nog toekomst is voor Depay in Oranje. “De aanvaller zal heel erg moeten verbeteren en fit blijven om een vaste waarde in het Nederlands elftal te zijn.” Toch ziet de krant nog wel een opening. “Maar zijn 46 treffers (vier minder dan Oranje-topscorer aller tijden Robin van Persie) in 98 interlands zijn niet uit de lucht komen vallen, dus is er de hoop dat Depay weer gaat leveren.”

Moet Depay nog worden opgeroepen voor Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
2911+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie