Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Feyenoord: Farioli wisselt wéér flink

Foto: Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Feyenoord: Farioli wisselt wéér flink

Ajax gaat woensdagavond om 18.00 uur op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. De Amsterdammers wonnen de laatste vier Eredivisie-wedstrijden en willen die lijn doortrekken tegen Feyenoord, dat ook goed in vorm is. Tijdens de laatste wedstrijd tegen Willem II (1-0) koos Francesco Farioli voor maar liefst tien (!) andere namen ten opzichte van de Europa League-wedstrijd tegen FK Qarabag. Farioli zal opnieuw zijn opstelling door elkaar husselen voor de ontmoeting in Rotterdam.

Vermoedelijke opstelling Ajax in De Klassieker tegen Feyenoord

De laatste weken mag Ajax qua resultaten niet klagen. De Amsterdammers zijn 11 wedstrijden op een rij ongeslagen en van die 11 duels werden er 9 gewonnen. Toch laat het spel vaak nog te wensen over. Zo ook tijdens de laatste twee wedstrijden, respectievelijk tegen FK Qarabag (0-3) en Willem II (1-0). Farioli heeft ontegenzeggelijk voor defensieve stabiliteit gezorgd, maar in aanvallend opzicht laat Ajax vaak nog veel te weinig zien.

De Italiaanse oefenmeester koos tegen Willem II voor tien andere basisspelers ten opzichte van het duel met Qarabag drie dagen eerder. Zo stond Diant Ramaj onder de lat, waren er achterin basisplaatsen voor Ahmetcan Kaplan, Anton Gaaei en Owen Wijndal en speelden Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen op het middenveld. Deze meest opvallende namen werden aangevuld door Youri Baas, Daniele Rugani, Davy Klaassen, Bertrand Traoré en Brian Brobbey. Tegen de Tilburgers had het systeem veel weg van een 5-3-2 of een 3-5-2 met Gaaei en Wijndal als wingbacks.

Ajax verkeert, net als tegenstander Feyenoord, in goede vorm, als er puur naar de resultaten wordt gekeken. Hoofdtrainer Brian Priske heeft het bij de Rotterdammers op dit moment helemaal op de rit gekregen. Het goede spel van Feyenoord koppelen ze aan uitstekende resultaten. Zo werden 6 van de laatste 7 wedstrijden gewonnen.

Farioli gooit het hele elftal weer om

De Italiaan rouleert al het gehele seizoen bij Ajax en vindt het ontzettend belangrijk dat zijn spelers honderd procent fit zijn. Met het oog op de loodzware week met de uitwedstrijd tegen Feyenoord en het thuisduel met PSV, gaf Farioli de nodige spelers rust. Zo keepte Ramaj tegen Willem II, maar zal de Duitser zijn plek komende woensdag in De Kuip weer moeten afstaan aan Remko Pasveer. In de achterhoede kregen Devyne Rensch, Josip Sutalo en Jorrel Hato rust, dit trio zal tegen Feyenoord terugkeren in de basis.

Op het middenveld was er tegen Willem II geen plek voor Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim. Laatstgenoemde lijkt ook tegen Feyenoord op de bank te zullen beginnen. Farioli kiest hoogstwaarschijnlijk voor een middenveld met Henderson, Taylor en Klaassen. Klaassen maakte afgelopen weekend de enige treffer vanaf de strafschopstip en bezorgde zijn ploeg daarmee de drie punten. De verwachting is dat Farioli voor hem zal kiezen, met al zijn ervaring in Klassiekers en scorend vermogen.

Davy Klaassen viert zijn doelpunt tegen Willem II.

Farioli wisselt ook weer van systeem

Daar waar Ajax in een 5-3-2-systeem aantrad tegen Willem II, zal Farioli teruggrijpen op zijn geliefde 4-3-3-formatie in De Klassieker. De trainer zal kiezen voor zijn vertrouwde viermans-verdediging gevormd door Rensch, Sutalo, Baas en Hato. Zoals gezegd zal Farioli waarschijnlijk Klaassen laten staan. Mister 1-0 zal het middenveld vormen met aanvoerder Henderson en Taylor.

Ook in de voorste linie zal Farioli een wijziging aanbrengen. Enigszins opvallend was dat spits Brobbey de negentig minuten volmaakte tegen Willem II, iets wat nog niet eerder gebeurde dit seizoen. Daardoor werd er al gespeculeerd over wie er in de spits zou staan tijdens De Klassieker, zal Farioli dan toch weer kiezen voor Wout Weghorst? Nee, dat is niet de verwachting. De Italiaan houdt vast aan Brobbey en geeft de jonge spits opnieuw het vertrouwen. Brobbey zal, net als tegen Willem II, aan de rechterkant geflankeerd worden door Traoré. Op de linksbuitenpositie keert Mika Godts terug, ook de jonge Belg werd afgelopen zondag gespaard.

Francesco Farioli behoudt het vertrouwen in Brian Brobbey.

Waarschijnlijke opstelling Ajax tegen Feyenoord (4-3-3)

Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Klaassen; Traoré, Brobbey, Godts.

Logische opstelling van Farioli?

  • Ja, vind ik wel.
  • Nee, vind ik niet.
553+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:50
5+
Brobbey of Weghorst in De Klassieker? “Ruimte benutten achter Feyenoord-defensie”
17:31
32+
‘Farioli minacht de Ajax-supporters’
17:11
17+
Oosting: “Daarin moest Wout ons verder brengen”
17:00
17+
Exclusief inkijkje in documentaire over ‘vergeten’ blok beton dat Johan Cruijff bestreed
16:59
1+
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – Manchester City: Welk Manchester City gaan we zien in de EFL Cup?
16:59
0+
Voorspelling Tottenham Hotspur – Manchester City: Zege voor Manchester City
16:51
21+
Feyenoord neemt voor Klassieker afscheid van Geertruida
16:32
214+
Ontslag levert Ten Hag vele miljoenen op
16:13
65+
‘Ajax wendt conflict af met nieuwe rvc’
16:00
553+
Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Feyenoord: Farioli wisselt wéér flink
15:59
14+
Voorbeschouwing Feyenoord – Ajax: Eerste Klassieker voor Priske en Farioli
15:59
0+
Voorspelling Feyenoord – Ajax: Doelpuntrijke Klassieker
15:49
90+
Van Gelder pakt Woerts keihard aan: “Speelt een vreemde rol”
15:29
144+
‘Vinícius weet Ballon d’Or-uitslag en is niet aanwezig in Parijs’
15:12
282+
Aanvoerder Fernandes reageert op ontslag Ten Hag
15:01
178+
‘Wintertransfer Reijnders naar absolute topclub’
13:44
92+
Oud-Feyenoorder Boëtius keert op proef terug in Eredivisie
13:22
205+
‘Ten Hag een van de slechtste managers in Premier League-historie’
13:04
1044+
Dit zijn de potentiële opvolgers van Erik Ten Hag bij Manchester United
12:50
459+
Erik Ten Hag ontslagen door Manchester United
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie