Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert wisselingen door

Foto: Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert wisselingen door

Het Nederlands elftal speelt maandag de vierde groepswedstrijd in de Nations League. Oranje gaat dan op bezoek bij Duitsland, waartegen het eerder gelijkspeelde. Bondscoach Ronald Koeman moet noodgedwongen een wissel doorvoeren door de schorsing van Virgil van Dijk, maar dat gaat vermoedelijk niet de enige wijziging te zijn. De keuzeheer van Oranje lijkt ook voor een andere spits te opteren.

Vermoedelijke opstelling Nederland in de Nations League tegen Duitsland

Vrijdagavond speelde Oranje teleurstellend gelijk tegen Hongarije in de derde groepswedstrijd van de Nations League, al was Koeman toch nog enigszins tevreden met dat resultaat. Dat had alles te maken met het gegeven dat zijn elftal met tien man nog terugkwam tot 1-1. Denzel Dumfries bleek niet voor het eerst de redder in nood, nadat eerder aanvoerder Virgil van Dijk met rood van het veld gestuurd werd. De verdediger kreeg geel wegens commentaar op de leiding en maakte een drietal minuten later een onnodige overtreding. Van Dijk moet dan ook vervangen worden tegen Duitsland wegens een schorsing. Daarnaast leek Koeman ook niet tevreden over de inbreng van Joshua Zirkzee, waardoor de kans groot lijkt dat de bondscoach ook gaat kiezen voor een andere spits.

Achterin moet Koeman noodgedwongen een wijziging doorvoeren. Dumfries en Stefan de Vrij mogen vermoedelijk wel blijven staan, al kan Koeman er nog voor kiezen om Matthijs de Ligt in het centrum neer te zetten op de plek van de routinier. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk, deels omdat De Vrij hoogstwaarschijnlijk de aanvoerdersband om krijgt. De verdediger van Internazionale is de meest ervaren Oranje-international binnen de selectie, met de meeste interlands achter zijn naam. De plek naast De Vrij wordt vermoedelijk ingenomen door Micky van de Ven, die opschuift vanaf de linksbackpositie. Daar zal Koeman een keuze moeten maken tussen Jorrel Hato en Ian Maatsen, maar eerstgenoemde krijgt vermoedelijk de voorkeur en viel ook al tegen Hongarije in.

Jorrel Hato viel vrijdagavond nog in tegen Hongarije en mag vermoedelijk maandag tegen Duitsland in de basis starten op de linksbackpositie.

Koeman houdt vertrouwen in Reijnders

De linie waarin geen wijzigingen worden verwacht is het middenveld. Dat werd vrijdag bezet door Ryan Gravenberch, Quinten Timber en Tijjani Reijnders. Laatstgenoemde speelde echter niet zijn beste wedstrijd tegen Hongarije en leidde met knullig balverlies de 1-0 van Hongarije in. Toch houdt Koeman vermoedelijk het vertrouwen in Reijnders. De middenvelder van AC Milan heeft eerder al laten zien goed te kunnen functioneren op de positie achter de spits. Ook Gravenberch en Timber mogen naar verwachting gewoon blijven staan. Mats Wieffer zou nog als alternatief kunnen gelden voor het tweetal. De middenvelder van Brighton Hove & Albion heeft echter weinig wedstrijdritme in de benen, waardoor een reserverol aannemelijker is.

Koeman kiest voor andere Oranje-spits

Voorin lijken de vleugelaanvallers te mogen blijven staan. Hoewel Koeman met Donyell Malen nog een echte buitenspeler achter de hand heeft ziet het er niet naar uit dat Xavi Simons zijn basisplaats zal verliezen. Ook al omdat Koeman met Malen een wissel heeft die met zijn snelheid en acties nog het nodige teweeg kan brengen. Cody Gakpo blijft ook staan, al was Koeman niet geheel tevreden over zijn invulling in de eerste helft tegen Hongarije. In de tweede helft ging het beter met de buitenspeler en leverde hij de assist op de 1-1 van Dumfries.

De spitspositie blijft een heet hangijzer, want Zirkzee kon tegen Hongarije niet overtuigen. De spits had het lastig tegen het defensieve blok van de Hongaren en kwam nauwelijks in het spel voor. Zijn concurrent Brian Brobbey kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en kreeg nog een grote kopkans op de 1-1. Koeman opteerde op het persmoment aan het begin van de week al om Zirkzee en Brobbey beiden een wedstrijd te laten spelen en dat gaat er vermoedelijk ook van komen. Brobbey speelde ook in de vorige interland tegen Duitsland in de basis en maakte toen een sterke indruk. De spits van Ajax krijgt dan ook hoogstwaarschijnlijk opnieuw de kans om tegen Duitsland te laten zien waarom hij de eerste spits van Oranje moet worden.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Duitsland:

Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van de Ven, Hato; Gravenberch, Timber, Reijnders; Simons, Brobbey, Gakpo.

Wie zet jij linksback?

  • Van de Ven
  • Hato
  • Maatsen
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:00
1+
Yamal keert voortijdig terug naar FC Barcelona
15:48
5+
Eerlijke Farioli: “Ben altijd aan het werk”
15:37
78+
‘Slot shopt spotgoedkoop bij Feyenoord’
15:30
11+
Flamingo deelt ambities: “Dat is voor mij het hoogste doel”
15:25
1+
Suárez krijgt trap na: “Autoriteit aangetast”
15:12
24+
‘Ten Hag krijgt mes in de rug’
15:00
50+
‘Buitenlandse aanbieding voor Steven Berghuis’
14:50
78+
Kluivert haalt Eredivisie hard onderuit met genadeloze vergelijking
14:30
56+
Van bankzitter naar leider bij Feyenoord: “Die rol past mij wel”
14:10
37+
‘Barça ziet in Oranje-basisklant steunpilaar voor de toekomst’
13:50
16+
Verbazing om reactie Seuntjens na prachttreffer
13:30
63+
Ten Napel ziet maar één goed voetbalpraatprogramma en noemt beste analist
13:10
43+
Deschamps reageert op enorme ophef over Mbappé
12:50
38+
Braziliaanse president haalt het nieuws met bizarre uitspraak
12:31
111+
Farioli roemt ‘uitzonderlijke’ Ajacied: “Dat zegt genoeg over hem”
12:12
245+
Overstap van Feyenoord naar PSV: ‘De focus licht daar anders’
12:00
226+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert wisselingen door
11:45
15+
Voetbalharten opgelucht: ‘Neymar weer terug in training’
11:23
21+
Rodrí-teamgenoot Ederson: ‘Ik hoop dat Vinícius Júnior de Ballon d’Or wint’
10:55
268+
Erling Haaland gooit olie op Arsenal-vuur: ‘Sowieso weinig spijt’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie