Vermoedelijke opstelling PSV: breinbreker voor Bosz

Foto: Vermoedelijke opstelling PSV: breinbreker voor Bosz

PSV neemt het dinsdag in de derde Champions League-wedstrijd van de competitiefase op tegen Paris Saint-Germain. Op voorhand al een loodzware opgave, maar PSV-trainer Peter Bosz moet ook nog eens de nodige sterkhouders missen in Parijs. Onder meer Joey Veerman, Jerdy Schouten en Rick Karsdorp zijn niet beschikbaar. Voor Bosz wordt het dan ook wikken en wegen hoe hij bepaalde posities gaat invullen tegen PSG.

Vermoedelijke opstelling PSV in Champions League tegen PSG: Bosz moet puzzelen

PSV beleefde zondag tegen AZ geen al te lastige wedstrijd, maar moest wel een tegenvaller slikken met het uitvallen van Jerdy Schouten. De middenvelder is niet beschikbaar voor de Champions League-clash met de Franse topclub. Gezien Veerman al langere tijd met een liesblessure ontbreekt is het motorblok van PSV nu op het middenveld volledig ontmanteld. De vraag is dan ook hoe Bosz het daar zal gaan oplossen. Daarnaast moet Bosz ook bekijken wie hij op de rechtsbackpositie zal gaan posteren. Rick Karsdorp bleek niet ongeschonden uit de strijd met AZ te zijn gekomen en moet daardoor het duel met PSG aan zich voorbij laten gaan.

Kijkend naar de achterste lijn dan begint Walter Benítez net als anders gewoon weer onder de lat. Vervolgens begint al het puzzelen voor Bosz. Ryan Flamingo lijkt wel te kunnen blijven staan als centrale verdediger, maar is eventueel een optie voor de positie voor de verdediging. Dat geldt ook voor Olivier Boscagli, die daar in de tweede helft tegen AZ ook speelde. De Fransman overtuigde niet en komt ook veel beter tot zijn recht als centrale verdediger. Bovendien is het duo Boscagli – Flamingo inmiddels op elkaar ingespeeld. Aan de linkerkant kan Bosz kiezen voor Mauro Júnior en Matteo Dams, al lijkt eerstgenoemde de meest logische optie voor de rechterkant waar Karsdorp ontbreekt. Richard Ledezma zou daar eveneens kunnen spelen, maar komt tekort in de topwedstrijden. Dat was onder meer ook te zien in de 3-1 nederlaag tegen Juventus.

Gaat Peter Bosz schuiven met steunpilaar Olivier Boscagli?

Wie vervangt Schouten bij PSV?

De grootste vraag is toch wie Bosz zal gaan opstellen op de zes-positie. Wil de oefenmeester niet veel schuiven, dan is het een-op-een vervangen van Schouten de meest makkelijke optie. Een middenvelder voor een middenvelder, waarbij het dan logisch lijkt om Malik Tillman weer binnen de lijnen te brengen. De Amerikaan zat tegen AZ nog op de bank, maar staat vermoedelijk tegen PSG gewoon weer in de basis. Vermoedelijk zal Ismael Saibari de meest controlerende speler worden met Tillman en Guus Til voor hem. Een zeer offensief middenveld, maar toch past dat zeker bij Bosz die graag de aanval kiest.

Basisplaats lonkt voor Noa Lang

Voorin krijgt Noa Lang vermoedelijk ook weer een basisplaats. De buitenspeler mocht beginnen tegen AZ, maar werd er in de rust al afgehaald. Daarmee blijft PSV voorzichtig met de aanvaller, maar lijkt het er ook op te duiden dat Bosz Lang wil laten spelen tegen PSG. Zoals eerder gerefereerd is Tillman het alternatief voor Lang, waardoor Boscagli dan hoogstwaarschijnlijk een linie doorschuift. Het zou dan een basisplaats opleveren voor Armando Obispo. Naast een mogelijke basisplaats voor Lang is Luuk de Jong onomstreden als aanvalsleider. Ook Johan Bakayoko blijft staan aan de rechterkant, al is de Belg momenteel niet in zijn allerbeste doen.

Bosz heeft dan ook nog een aardige puzzel te leggen voordat er dinsdagavond om 21.00 uur wordt afgetrapt in het Parc des Princes. PSG haalde tot nu toe drie punten uit twee wedstrijden. De Parijzenaren wonnen met 1-0 van Girona en verloren met 2-0 van Arsenal. PSV staat op een punt na een 3-1 nederlaag tegen Juventus en een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Portugal.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen PSG

Benítez; Mauro Júnior, Flamingo, Boscagli,Dams; Saibari, Til, Tillman; Bakayoko, De Jong, Lang.

Wie zet jij op 6 bij PSV?

  • Flamingo
  • Boscagli
  • Mauro Junior
  • Saibari
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:00
19+
‘Heerenveen velt Van Persie-oordeel’
19:45
20+
‘Dani de Wit vertrekt razendsnel uit Bochum’
19:30
89+
PSV-ster kondigt afscheid aan
19:23
11+
Bosz baalt: “Een belachelijke zaak zelfs”
19:11
121+
‘Feyenoorder raakt basisplek definitief kwijt’
19:00
10+
PSV verpest POLONAISE! | (co)efficiënt met Aad
18:47
20+
Vink geniet na van wereldgoal: “Zo perfect op zijn wreef”
18:28
57+
Clash met Benfica wordt race tegen de klok voor Feyenoorder
18:10
35+
Ten Hag krijgt lachers op de hand en begraaft strijdbijl met journalisten
17:50
152+
Blind kreeg belletje uit Amsterdam: “Zei dat ik hem ging halen”
17:30
28+
Boscagli: “Ik zag mensen in rolstoelen, mensen met verschrompelde armen”
17:11
116+
Plotseling vertrek bij Feyenoord van Van Persie-opvolger
17:00
35+
FC Twente is vleugellam
16:48
650+
Ajax-aanvaller ‘weet één ding zeker’: “Dat hij moet vertrekken”
16:34
111+
PSG-coach Luis Enrique velt zijn oordeel over PSV
16:10
113+
‘Stevig gevecht dreigt’ bij Ajax, 1 november ‘D-Day’
16:06
204+
‘Twijfels en interne discussies bij Ajax over Antony’
15:52
307+
Engelse media gaan helemaal los over Arne Slot
15:36
20+
Virgil van Dijk nog in ongewisse over eigen toekomst
15:21
1754+
Heraclied loopt leeg: ‘Houd je bek, hoerenzoon!’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie