Vermoedelijke opstelling Turkije tegen Nederland: geen Kökcü en Demiral

Foto: Vermoedelijke opstelling Turkije tegen Nederland: geen Kökcü en Demiral

Turkije staat zaterdagavond met een gehavend elftal aan de start tegen het Nederlands elftal. Om 21.00 uur wordt door de ploegen van bondscoaches Ronald Koeman en Vincenzo Montella afgetrapt in het Olympiastadion in Berlijn. Koeman heeft zijn elf al een tijdje in het hoofd zitten, Montella blijft schuiven tot aan zaterdagavond. Dit is zijn waarschijnlijke basisopstelling.

Vermoedelijke opstelling van Turkije tegen Oranje in de kwartfinale van het EK

Koeman heeft het wat dat betreft heel wat makkelijker dan zijn Italiaanse collega bij Turkije. De Nederlandse bondscoach mist mogelijk alleen Ian Maatsen door ziekte. Steven Bergwijn kampt met een peesblessure en zou daar nog bij kunnen komen. In zijn plaats zou waarschijnlijk al Donyell Malen gaan spelen. Verder vallen sinds de ouverture tegen Roemenië de boel op zijn plaats.

Turkije mist Demiral door wolvengroet

Turkije heeft voor de kwartfinale zaterdag om 21.00 uur een verstoorde voorbereiding en een gemankeerde opstelling. Dat komt vooral door Merih Demiral. De Turkse verdediger juichte bij zijn tweede en winnende doelpunt tegen Oostenrijk op een opvallende manier. Hij deed de ‘wolvengroet’, een bekende groet dat een symbool is van de ultranationalistische Turkse groepering Grijze Wolven. De UEFA vond dat alle perken te buiten gaan en schorste Demiral voor twee wedstrijden. Voor de Turken is het niet mogelijk om in beroep te gaan. “We vinden dit oneerlijk”, zei Montella hierover. “Het was geen politiek gebaar, het is alleen zo geïnterpreteerd. Het is niet goed begrepen. Dit zal de Turkse trots niet kunnen breken. Wij zullen met nog meer passie en trots spelen en zijn sterk en gemotiveerd, net als de fans. Wij willen het land trots maken.”

Wie ontbreken bij Turkije tegen Nederland?

Dat gaat Montella niet alleen zonder Demiral doen, ook Orkun Kökcü moet zaterdagavond toekijken. De oud-Feyenoorder is wegens twee gele kaarten geschorst voor het treffen met Nederland. Dat geldt ook voor Ismail Yüksek. “Dat zijn er uitzonderlijk veel, maar de vervangers zijn goed. Alle spelers die zaterdag op het veld staan, weten wat ze moeten doen.” Internazionale-ster Hakan Calhanoglu is wel weer terug in de basis na zijn schorsing tegen Oostenrijk. Demiral wordt hoogstwaarschijnlijk vervangen door Samet Akaydin. Yüksek moet vergeten worden door Salih Özcan. Verder zien we dezelfde Turken als tegen Oostenrijk.

Vermoedelijke opstelling Turkije tegen Nederland (1-4-3-3)

Mert Günok; Mert Müldür, Abdülkerim Bardakci, Samet Akaydin, Ferdi Kadioglu; Salih Özcan, Kaan Ayhan, Hakan Calhanoglu; Kenan Yildiz, Baris Yilmaz, Arda Güler.

Heeft Turkije ook met deze opstelling een kans tegen Oranje?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, Turkije is kansloos
329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie