‘Verrassende kandidaat-opvolger voor Southgate’

Foto: ‘Verrassende kandidaat-opvolger voor Southgate’

Gareth Southgate bereikte met Engeland opnieuw de EK-finale, maar zag ook nu dat de eindzege naar een ander land ging. Waar Italië vorige keer de sterkste bleek, daar was de winst nu voor Spanje weggelegd. Ondanks het bereiken van de finale was er veel kritiek op Southgate, die nog niet op zijn toekomst in wilde gaan.

Southgate twijfelt over toekomst als bondscoach van Engeland, opvolgers genoemd

Southgate is al bijna acht jaar bondscoach van Engeland, maar wilde op de persconferentie na de verloren finale nog niet toezeggen of hij ook de komende jaren aan het roer staat. “Het is moeilijk om daar nu al op te reflecteren zo kort na een nederlaag al deze. Het is nog nooit gelukt om Engeland naar twee finales op rij te leiden, maar we kwamen hier om te winnen. Ik snap de vraag, maar ik ga dat eerst bespreken met de belangrijke mensen achter de schermen.”

Wel ziet de oefenmeester nog veel perspectief voor Engeland in de komende jaren. “Engeland heeft geweldige jonge spelers die al veel ervaring hebben opgedaan op grote toernooien. Veel van hen zullen er over twee, vier, zes of acht jaar nog bij zijn. In de grote wedstrijden knokten we ons telkens terug. We moeten alleen de laatste stap nog zetten.”

Volgens BBC-presentator Gary Lineker is het echter de hoogste tijd om afscheid te nemen. “Hij was de juiste man om de natie weer samen te brengen, maar nu is het misschien tijd voor iemand met een modernere speelstijl”, vertelt Lineker in de The Rest is Football-podcast. Een nieuwe kandidaat weet Lineker ook wel. “Je kan niet succesvol zijn met defensief voetbal. Ik zou voor Jürgen Klopp gaan.” Andere namen die in de Engelse media circuleren zijn die van Mauricio Pochettino, Graham Potter en Eddie Howe.

Moet Engeland afscheid nemen van Southgate?

  • Ja, absoluut
  • Nee, kan nog wel paar jaartjes mee
636+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie