Elftal volop uitblinkers ondanks rustig Eredivisie-weekend | SN Team van de Week 3

Foto: Elftal volop uitblinkers ondanks rustig Eredivisie-weekend | SN Team van de Week 3

FC Twente, AZ, PSV én Ajax kregen tijdens de derde speelronde vrijaf om zich te richten op het bereiken van de poulefase van de Champions League, Europa League en Conference League. Het zorgde voor een ontspannen weekend in de Eredivisie, waarbij spelers van de overige clubs de gelegenheid kregen om in het Team van de Week terecht te komen. Zes verschillende clubs kwamen in het rijtje te staan en Feyenoord was hofleverancier.

Feyenoord hofleverancier SN Team van de Week 3, Saito Sterspeler van de Week

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

De Rotterdammers speelden tijdens de eerste twee speelronden gelijk, waardoor de ploeg van Arne Slot erop gebrand was om in De Kuip tegen Almere City de eerste overwinning te boeken. Feyenoord won met maar liefst 6-1, waarbij Santiago Giménez een van de smaakmakers was. De Mexicaan scoorde al in de vierde minuut en maakte later in de wedstrijd opnieuw een doelpunt. Het mooiste moment kwam echter van Lutsharel Geertruida. De verdediger, die op weg leek te zijn naar RB Leipzig, gooide de teleurstelling van zich af en maakte de derde treffer.

Hoewel Feyenoord met drie voetballers de meeste spelers leverde, was het Sparta Rotterdam dat de sterspeler op de naam schreef. Het was namelijk Koki Saito die de grote uitblinker van het weekend was. De Japanner speelt al een tijdlang uitstekend bij zijn club en liet op bezoek bij sc Heerenveen nog maar eens zijn meerwaarde zien. Met twee doelpunten leidde hij zijn ploeg naar de overwinning.

Keeper: Jasper Cillessen

NEC móést tegen RKC Waalwijk winnen om in een rustiger vaarwater terecht te komen. Als een van de leiders van het team ging Jasper Cillessen zaterdagavond voorop in de strijd en onderscheidde hij zichzelf met een aantal knappe reddingen. De keeper zorgde ervoor dat de tegenstander geen hoop kreeg en dat zijn team een 3-0 zege op het scorebord kon zetten. Hij sloot daarmee een onrustige week positief af.

Verdediger: Lutsharel Geertruida

De klap kwam bij Geertruida hard aan toen hij hoorde dat zijn transfer naar de Bundesliga niet doorging. Het leverde enkele zware weken op, waarin hij het lastig had. Tegen Almere City gooide hij echter alles van zichzelf af, speelde hij een puike wedstrijd en slaagde hij er zelfs in om een doelpunt te maken. Het moet de komende maanden een opmaat zijn naar ‘de oude Geertruida’, die Feyenoord weer bij de hand neemt.

Verdediger: Gernot Trauner

Het duurde lang, maar Gernot Trauner kreeg zondagmiddag na een slepende blessure eindelijk weer een basisplaats bij Feyenoord. Het legde de thuisclub geen windeieren, want de aanvoerder bleek nauwelijks wedstrijdritme nodig te hebben om zijn niveau te halen. Trauner stuurde zijn team naar de overwinning en vierde zelf bescheiden de overwinning, zoals we hem kennen.

Verdediger: Sam Kersten

Bij PEC Zwolle was de naam van Sam Kersten in de voorbereiding niet de eerste die op het bord verscheen. De defensieve kracht kreeg het echter met hard werken voor elkaar om de technische staf te overtuigen en een basisplaats te bemachtigen. Voorlopig raakt hij die niet kwijt, want tegen FC Utrecht (1-0 zege) toonde hij zichzelf opnieuw betrouwbaar en was hij een van de smaakmakers.

Verdediger: Arthur Zagre

Sinds deze zomer is Arthur Zagre, afkomstig van AS Monaco, van Excelsior. De Rotterdammers hebben veel vertrouwen in het talent en dat betaalde zich tegen Fortuna Sittard uit. De linksback stoomde regelmatig op, heeft een goede voorzet in huis en stond verdedigend zijn mannetje. De betrouwbaarheid van Zagre moet de club dit seizoen verder helpen.

Middenvelder: Magnus Mattsson

Magnus Mattsson was dit weekend de grote man bij NEC. De Nijmegenaren konden een overwinning goed gebruiken, waarbij de middenvelder in een goede vorm verkeerde. De Deen zette twee doelpunten op zijn naam en gaf NEC daarmee rust. Dat Mattsson eveneens het nodige balverlies had, is de keerzijde van de creativiteit die hij op de mat legt. De energie van de Scandinaviër kan de club in deze tijd goed gebruiken.

Middenvelder: Deroy Duarte

Als er in het duel tussen Excelsior en Fortuna Sittard één speler was die veel meters aflegde, dan was het Deroy Duare wel. De middenvelder werkte keihard voor zijn ploeg en kreeg het in de tweede helft voor elkaar om een afvallende bal binnen te schieten. Het was de eerste treffer van het seizoen voor de 24-jarige Duarte, die dit voetbaljaar een van de bepalende spelers van het team moet worden.

Middenvelder: Younes Namli

Younes Namli kon deze zomer uit meerdere clubs kiezen, maar besloot om terug te keren bij PEC Zwolle. De eerste twee competitiewedstrijden gingen nog verloren. Tegen FC Utrecht pakte het echter eindelijk de eerste zege. Namli was een van de betere spelers aan de kant van PEC Zwolle en toonde zichzelf voortdurend aanspeelbaar, waardoor de thuisploeg aan het voetballen kwam.

Aanvaller: Mouhamed Belkheir

Tijdens je debuut het verschil maken: het overkwam Mouhamed Belkheir. De Algerijn kwam deze zomer bij Fortuna Sittard terecht en mocht tegen Excelsior zijn eerste minuten maken. Belkheir zag de keeper te ver naar links staan en poeierde de bal plotseling van grote afstand tegen de touwen aan. Een pijnlijk moment voor de Rotterdammers, maar voor de aanvaller een duel om nooit te vergeten.

Aanvaller: Santiago Giménez

Vrijwel de hele zomer ging het over de mogelijkheid dat Giménez zou vertrekken. De aanvaller bleef en bewees tegen Almere City dat hij met zijn hoofd volledig bij Feyenoord is. Binnen vijf minuten schoot hij raak, terwijl hij in de tweede helft ook nog een strafschop binnenschoot. Het resultaat was een 6-1 overwinning, waarbij Giménez zijn visitekaartje afgaf.

Aanvaller: Koki Saito

De grote uitblinker was echter Saito. De Japanner laat bij Sparta wekelijks zien dat hij van meerwaarde is en nam afgelopen weekend zijn team wederom bij de hand. Met twee doelpunten na de theepauze, prachtige acties en veel beweging voorin maakte hij het verschil voor Sparta. Dat de Rotterdamse club zich tijdelijk koploper mag noemen, is daarbij mooi meegenomen.

Wie was de beste Feyenoorder?

  • Geertruida
  • Trauner
  • Giménez
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie