‘Verrassende Rinus Michels award-winnaar’

Foto: ‘Verrassende Rinus Michels award-winnaar’

Binnenkort wordt bekend gemaakt wie de Rinus Michels Award voor beste trainer van het Eredivisie-seizoen krijgt. Als het aan journalist Maarten Wijffels ligt wordt het niet Erik ten Hag, Arne Slot of Ron Jans, maar Joseph Oosting van RKC.

Onder Oosting eindigde RKC dit seizoen als tiende op de ranglijst. “Een man die een traject van tien jaar moest afleggen voordat de KNVB hem eindelijk toeliet tot de cursus coach betaald voetbal. Dit was zijn debuutjaar als trainer op het hoogste niveau”, somt Wijffels, die vindt dat Oosting ‘in ieder geval bij de nominaties hoort te zitten’, op in het Algemeen Dagblad.

Ten Hag/Schmidt/Slot? Nee, Jans of Oosting

En moet Ten Hag ook genomineerd worden? “Geen moetje deze keer. Kampioen met Ajax, ja, maar ook het hoogste spelersbudget. Verder geen prijzen gewonnen en in de Champions League was zijn ploeg na de eerste knock-outronde klaar. Dan won Roger Schmidt dit jaar méér prijzen dan Ten Hag, met de beker en de Johan Cruijff Schaal. Schmidt ‘degradeerde’ met PSV echter in Europa van de voorronden van de Champions League helemaal tot in de Conference League. Arne Slot? Die lijkt van de top 3-trainers de eerste zekere genomineerde. Door het Europese parkoers van Feyenoord.”

Ron Jans zou ook een logische nominatie zijn, vervolgt Wijffels. “En dan kom je dus ook bij Joseph Oosting, die zeker een nominatie verdient. Een spelersbudget van 3,1 miljoen, dat is dus maar de helft van wat een directe concurrent als NEC te besteden had. En RKC haalde ook nog de kwartfinale in de strijd om de KNVB-beker. Trainers kunnen nog punten verdienen tot en met 29 mei. Zo telt de Conference League-finale van Feyenoord nog mee. En ook de uitkomst van de play-offs voor Europees voetbal.”

TIP: Voorspel de play-offs en pak de bonus van €250!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Oosting verdient die prijs

  • Eens
  • Oneens
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie