Vertonghen denkt het zijne van roep om Alderweireld: “We waren toch te traag?”

Foto: Vertonghen denkt het zijne van roep om Alderweireld: “We waren toch te traag?”

De kritiek op de Rode Duivels neemt toe, en dan met name op de defensie. Jan Vertonghen speelt nog altijd in het hart van de verdediging, terwijl veel Belgische voetbalvolgers vragen om de rentree van Toby Alderweireld. Dat neemt Vertogen echter niet zo serieus.

Rode Duivels hebben verdedigend weinig keus

België won zaterdag met veel moeite op bezoek bij Azerbeidzjan. Een gelukkige treffer van Yannick Carrasco besliste het duel in Bakoe. “Daarna is er een goede meeting geweest”, vertelde Vertonghen maandag op de persconferentie in aanloop naar het treffen dinsdagavond met Estland. “Er gingen dingen mis in het druk zetten, waardoor Azerbeidzjan ruimte had om te counteren. Foute keuzes in balbezit ook.”

Vooral de keuze in de verdediging is niet riant bij de Belgen. De 36-jarige Vertonghen is nog altijd een sterkhouder. “Ik ben niet ineens jonger geworden of veel sneller. Eigenlijk is er niet veel veranderd ten opzichte van de periode vóór Tedesco”, aldus de oud-Ajacied. “Maar ik ben zeker nog altijd te traag? Ik ken mijn zwaktes en sterktes en probeer zo een meerwaarde te zijn voor de ploeg. Dat wordt gewaardeerd, heb ik de indruk. Ook door de coach, die me toch geregeld opstelt. Ik vind dat ik nog goed meekan en ben erg trots om voor België te spelen. Daar bedank ik niet snel voor.”

Alderweireld

In België klinkt de roep om een terugkeer van Alderweireld, die in maart een punt zette achter zijn interlandloopbaan. “Dat vind ik niet respectvol richting de jongens die er zijn. Ik steek liever mijn energie daarin. Voor Alderweireld bekendmaakte dat hij ging stoppen, waren we trouwens te oud en te traag. Dat werd overal geroepen, toch? En dan zou hij nu moeten terugkomen. Ook dat vind ik weinig respectvol.”

Kan Vertonghen nog mee op dit niveau?

  • Jawel hoor
  • Nee, eigenlijk niet
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie