Verweij: ‘De vraag of hij nog bereid is te wachten bij Ajax’

Foto: Verweij: ‘De vraag of hij nog bereid is te wachten bij Ajax’

Komende zomer gaan er een hele hoop spelers vertrekken bij Ajax, dat is al wel duidelijk. We hebben het dan niet alleen over steunpilaren als Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch, maar mogelijk ook over jongeling Kenneth Taylor.

Lang werd hij gezien als de natuurlijk opvolger van Gravenberch, maar nu die deze zomer al vertrekt (voor iets meer dan twintig miljoen euro naar Bayern München) is het proces in een stroomversnelling gekomen. “Waar heel veel routiniers niet thuis geven, geeft hij iedere wedstrijd wel thuis”, begint Valentijn Driessen in de Telegraaf Podcast over Gravenberch. “Dat was ook tegen PSV te zien. Dit is een parel. Als je die voor 20-25 miljoen kan ophalen, is dat een koopje voor de Europese top. Hij gaat veel meer waard worden. Hier zit een hele goede kop op. Ajax gaat hem echt missen. Als deze jongen ook nog wegvalt, moet Ajax zich heel goed gaan versterken. Ik zie weinig jongens die deze rol van hem kunnen overnemen. Als ik Kudus zie invallen, zo plichtmatig. Die laat niet zien dat hij er moet staan in plaats van Gravenberch. Dat valt me echt zwaar tegen.”

Van Davy Klaassen heeft Driessen ook geen hele hoge pet op. “Dit lijkt wel de vorm van Everton mee te hebben genomen, die deed zondag ook weer veel te weinig goed.” Clubwatcher Mike Verweij wijst naar Taylor. “Hij is de laatste weken op de training stappen aan het maken, dat hoor je ook van andere spelers. Maar hij is nog lang geen Ryan Gravenberch. Het is de grote vraag of hij nog heel lang bereid is om te wachten in Amsterdam of elders gaat kijken. In de bekerfinale kreeg hij ook geen speelminuten..”

Pokeren met miljoenen

Gravenberch gaf al eens aan niet gratis te willen vertrekken, maar de tijd wel rijp te achten voor een transfer in de zomer. “Ik kan me niet voorstellen dat de commissarissen daar heel blij mee zijn”, zegt Verweij over het ‘pokeren met 23 miljoen’. “Het is altijd de speler die bepaalt. Als hij naar Bayern wil, moet je er daarmee proberen uit te komen.” Driessen noemt het ‘de gebruikelijke schermutselingen’. “Onder andere door Mike ligt er alleen heel veel op straat wat normaal niet op straat komt over dit soort onderhandelingen en bedragen die wel of niet worden geboden. Voor de buitenwacht is het nieuw dat er continu een tussenstand wordt opgenomen.”

0-1 Kenneth Taylor tegen NEC? Ruim achtmaal je inleg! Nieuwe gebruikers cashen bovendien 250eu aan startkapitaalbonus.

Speelt Taylor volgend seizoen nog bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie