Verweij kritisch op ‘onderschatting en overschatting’ van Farioli

Foto: Verweij kritisch op ‘onderschatting en overschatting’ van Farioli

Hoewel Ajax op donderdagavond heeft gewonnen van Vojvodina gaat bij Mike Verweij de vlag nog lang niet uit. De journalist van De Telegraaf is niet te spreken over de keuzes die Francesco Farioli heeft genomen rondom het tweeluik tegen de Servische club. De Italiaanse oefenmeester heeft een enorm risico genomen met zijn selectiekeuzes vindt de journalist.

‘Spelers Ajax worden overschat door Farioli’

Ajax heeft uiteindelijk met 1-3 van Vojvodina gewonnen al heeft Farioli volgens Verweij “gegokt en gewonnen.” In een artikel wat de journalist na de wedstrijd heeft geplaatst komt naar voren dat hij vindt dat Farioli de situatie van Ajax overschat. “De trainer van Ajax speelde met vuur door te denken dat hij het varkentje Vojvodina ook zonder Brian Brobbey en Steven Bergwijn wel even zou wassen”, stelt Verweij. “De te lange vakantie van het tweetal kan niet anders dan als onderschatting van FK Vojvodina en als overschatting van de eigen voorwaartsen worden uitgelegd. Carlos Forbs, Chuba Akpom en Christian Rasmussen lieten in de TSC Arena wederom zien over weinig kenmerken van een echte Ajax-speler te beschikken.”

De wissels vielen erg goed in aan de kant van Ajax en besliste de wedstrijd in het laatste kwartier. Aan deze invallers lag het niet, het is vooral de vraag waarom deze spelers niet gewoon in de basis beginnen. “Het was daarbij een raadsel waarom de alsmaar over ’starters’ en ’finishers’ ratelende Farioli niet gewoon met zijn sterkst beschikbare elftal begon. Bertrand Traoré, Steven Berghuis, Mika Godts, Kristian Hlynsson en Branco van den Boomen zaten op de bank, maar hadden natuurlijk niet misstaan in de basis.”

Toekomst ziet er rooskleuriger uit

Verweij ziet ook wel in dat er potentie in dit Ajax zit en dat, mits de beste spelers worden opgesteld, de Amsterdamse club echt wel kan presteren. “Het meest hoopgevende voor Farioli is dat Brobbey en Bergwijn terugkeren, dat Traoré laat zien al scherp te zijn en dat de trainer de kans krijgt de beelden van Vojvodina-Ajax terug te kijken en de volgende duels wel een fatsoenlijke opstelling te maken. Opnieuw gaan pokeren is financieel onverantwoord.”

Heeft Verweij gelijk?

  • Ja, Farioli laat de beste spelers op de bank zitten
  • Nee, Brobbey & Bergwijn verdiende de rust
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie