VI trekt heldere conclusie na analyse van PSV’er Bella-Kotchap

Foto: VI trekt heldere conclusie na analyse van PSV’er Bella-Kotchap

PSV haalde op Deadline Day nog Armel Bella-Kotchap binnen als versterking voor de achterhoede. Hij wordt gehuurd van Southampton, nadat in de uren ervoor nog deals met Bayern München en Liverpool afketsten voor de Duitse mandekker.

‘Passing enige minpunt van Southampton-huurling’

Bella-Kotchap wordt in Engeland heel hoog aangeschreven, en dus dook journalist Sam Planting van Voetbal International eens in een rits beelden van de jonge international. Planting raakte erg onder de indruk, maar plaatst ook een kanttekening: “Ondanks een overtuigend eerste seizoen in de Premier League heeft Bella-Kotchap nog duidelijk één zwak punt te verbeteren, wil hij zijn status als toekomstig topverdediger waarmaken. Als passer is hij beperkt. Zeker over langere afstanden. Ook wanneer hij zonder enige druk op de bal ruim de tijd heeft om zijn doelwit voor een lange pass uit te kiezen, schort het vaak aan de uitvoering.”

Planting vervolgt: “In Eindhoven zal de ploeg van Bella-Kotchap aanzienlijk vaker en langer aan de bal zijn dan het geval was in zijn periode in de Bundesliga en Premier League. Bij PSV heeft hij dus een uitgelezen kans om een jaar lang te schaven aan zijn zwakke plek.

‘Serieus goede verdediger’

Tot slot zijn conclusie: “Hier kunnen we duidelijk zijn. Het komende jaar krijgt PSV met Armel Bella-Kotchap de beschikking over een serieus goede verdediger, die gezien zijn leeftijd ook nog eens extra stappen kan maken in zijn ontwikkeling. De jonge Duitser heeft de duelkracht, explosiviteit en positionele slimheid om de soms wat broze Eindhovense defensie direct te versterken.”

Topversterking voor PSV

  • Eens
  • Oneens
2265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie