Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Vink tipt Koeman Oranje-wijziging: “Durf ik wel aan tegen Roemenië”

Foto: Vink tipt Koeman Oranje-wijziging: “Durf ik wel aan tegen Roemenië”

Marciano Vink pleit voor een basisplaats voor Brian Brobbey tegen Roemenië. Volgens de voetbalanalist is de Ajax-spits de ideale speler om te laten spelen tegen de defensie van de Roemenen. Vink stuurt daarop aan naar aanleiding van het duel tussen België en Roemenië.

Vink pleit voor basisplaats Brobbey in Oranje

Het Nederlands elftal neemt het dinsdag op tegen Roemenië, dat verrassend de groepswinst pakte in Poule E. Het bleef de Belgen voor, die in de achtste finale Frankrijk treffen. Vink ziet volop kansen voor Oranje om door te gaan naar de volgende ronde en heeft ook wel een idee over het strijdplan.

Vink voorziet een belangrijke rol voor Brobbey. “Weet je wat België gewoon heel goed deed?”, begint de analist bij het ESPN-programma EK-Praat. “De Roemenen willen aan de zijkanten een overtal creëren. Als de buitenspeler van de aanvallende partij de bal heeft, dan gaat de centrale verdediger direct in de rug van de rechtsback staan. Wat je dan krijgt is dat de spits in een één-tegen-één-situatie komt te staan. Lukaku kreeg drie hele grote kansen door met zijn lichaam weg te draaien. Wie kan dat bij ons ook heel goed?”

Daarmee doelt Vink op Brobbey, die tot nu toe nog geen minuut maakte op het EK. “Als je daar Brobbey en Depay laat samenspelen, of in ieder geval iemand opstelt die daar het gevecht met de centrale verdediger aangaat, dan kan je er best wel profijt van hebben. Ze zijn ook niet zo heel snel.” Vink stelt het dan ook wel ‘aan te durven’ tegen de Roemenen met Depay en Brobbey.

Zou jij Brobbey ook opstellen tegen Roemenië?

  • Ja, lijkt me een goed plan
  • Nee, lijkt me geen goed plan
396+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie