‘Virgil van Dijk neemt Arne Slot-besluit’

Foto: ‘Virgil van Dijk neemt Arne Slot-besluit’

Johan Derksen en Valentijn Driessen zijn niet te spreken over het optreden van Virgil van Dijk. Het duo stelt dat de verdediger het ontbreekt aan echte leiderschapskwaliteiten. Volgens Derksen en Driessen is het verstandig als Van Dijk stopt bij het Nederlands elftal, terwijl ook een Liverpool-vertrek nog in de lucht hangt.

Van Dijk overweegt vertrek bij Oranje en Liverpool

Derksen vertelt aan tafel bij Vandaag Inside Oranje dat hij zich enorm heeft gestoord aan het gedrag van Van Dijk tijdens het EK in Duitsland. “Die aanvoerder, die in de rol van Beckenbauer achteraan mooi weer loopt te spelen. Ik vind het verschrikkelijk. En dan die zalvende teksten na afloop. Een pseudo-leider.”

“Een soort dominee”, reageert Driessen. Presentator Wilfred Genee stelt de vraag of Van Dijk wel aangesproken is op zijn leiderschap. “Ja, dat begrijp ik heel goed”, haakt Driessen in. “Hij heeft de boel niet bij de hand genomen. Dat komt omdat hij niet wil spelen zoals het Nederlands elftal wil spelen. Hij wil niet naar voren, maar liever naar achteren. Hij is één jaar niet gepasseerd. Door geen enkele speler. Dat komt omdat hij alleen maar terugloopt. Dan word je niet gepasseerd. Dat is onmogelijk.”

Van Dijk vertelde na de verloren wedstrijd tegen Engeland over zijn toekomst na te denken, waarmee de verdediger lijkt aan te geven te willen stoppen bij Oranje. “Dat zegt genoeg”, stelt Driessen. “Dat is niet onverstandig”, meent Derksen. Driessen vertelt ook dat Van Dijk nadenkt om het Liverpool van Arne Slot te verlaten. “Dan moet je eigenlijk afscheid nemen. Dat zit in zijn hoofd.”

Denk jij dat Van Dijk vertrekt bij Liverpool?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
3151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie