Virgil van Dijk zegt nee, nee en nog eens nee

Foto: Virgil van Dijk zegt nee, nee en nog eens nee

Virgil van Dijk wordt nu al een tijdje aan een transfer naar het grote geld van Saudi-Arabië gelinkt, maar Gianluca Di Marzio vertelt aan SoccerNews dat de centrumverdediger juist bij Liverpool wil blijven. Een transfer naar de ‘zandbak’ zou in ieder geval niet aan hem besteed zijn.

Virgil van Dijk wil Liverpool niet verlaten voor Saudi-Arabië

“Ik denk niet dat Van Dijk deze zomer zal vertrekken”, steekt de Italiaanse ‘transfergoeroe’ van wal. “In deze periode van verandering na het Jürgen Klopp-tijdperk, denk ik dat Virgil zo belangrijk kan zijn om de ideeën van Liverpool over te brengen naar de nieuwe coach (Arne Slot, red.), dus ik denk niet dat ze hem deze zomer zullen laten gaan.”

De aanvoerder van het Nederlands elftal beschikt echter wel over een aflopend contract op Anfield Road én begint op leeftijd te raken. “Aan het einde van dit seizoen zullen we zien of hij zal vertrekken of niet. Ik denk niet dat hij voor een ander Premier League-team zal spelen. Maar het zit er wel dik in dat er aanbiedingen komen uit Saudi-Arabië, omdat hij daar een gewilde speler is. Ze zullen komen, ik weet niet wanneer, met gepeperde voorstellen voor hem en we zullen zien of hij hierop in wil gaan of in Europa wil blijven, om te vechten voor titels en de Champions League.”

Mats Hummels: aanbiedingen uit ‘Saudi’ én van Ajax

Di Marzio trekt een vergelijking: “Het is vergelijkbaar met Mats Hummels. Zelfs hij had voorstellen uit Saudi-Arabië en ook van Ajax, maar ondanks dat hij 35 is, verkiest hij in Europa te blijven en wacht hij op interessante voorstellen omdat hij het hele seizoen wil spelen, wil spelen in de Champions League. Het is een moeilijke keuze voor spelers op die leeftijd, maar het hangt af van hun motivatie.”

“Voor Hummels en Van Dijk is het moeilijk om te verhuizen naar Saudi-Arabië, omdat ze adrenaline nodig hebben en willen vechten voor titels. Ze zullen proberen in Europa te blijven.”

Goede beslissing?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
7929+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie