Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Vitesse hengelt nieuwe nummer negen binnen

Foto: Vitesse hengelt nieuwe nummer negen binnen

Vitesse heeft zijn nieuwe spits binnen. De Zweedse spits Joel Voelkerling Persson wordt dit seizoen gehuurd van het Italiaanse Lecce. De Arnhemmers wisten bij de deal een optie tot koop te bedingen.

Zweed Voelkerling Persson opgepikt in Italië

Voelkerling Persson moet trainer Philipp Cocu meer offensieve opties geven. De Scandinaviër gaat in het GelreDome de concurrentie aan met onder meer Saïd Hamulic en Amine Boutrah. Voelkerling Persson werd in de winter van 2019 al op jonge leeftijd door AS Roma naar Italië gehaald. Een doorbraak bij de topclub bleef uit, waarna hij vorige zomer transfervrij verkaste naar Lecce. Afgelopen seizoen kwam hij tot negen (korte) invalbeurten in de Serie A, waarin de Zweed niet tot scoren kwam. In de Eredivisie hoopt hij op meer speelminuten op het hoogste niveau.

“Goede stap voor mijn carrière:

“Ik wilde per se een stap zetten die goed zou zijn voor mijn carrière”, reageerde de aanwinst op de clubwebsite. “De Nederlandse Eredivisie past hier perfect bij en in het bijzonder Vitesse. Spelers krijgen hier de kans zich te ontwikkelen. Dat heeft de club al meermaals bewezen.” Voelkerling Persson is na Abiola Dauda en Lasse Nilsson de derde Zweedse aanvaller bij Vitesse. “Ik kom uit een voetballend gezin – broer Jakob speelt in de Zweedse Eredivisie – en ben opgegroeid met spelers als Nilsson. Het is mooi dat ik hier in zijn voetsporen kan treden. Ik hoop het hier minstens zo goed te gaan doen.”

Technisch directeur Benjamin Schmedes is in zijn nopjes met de komst van Voelkerling Persson. “We willen graag het niveau binnen de selectie opschroeven. Met Joel hebben we meer opties voorin weten te creëren. Joel is een lange, maar behendige speler die het beste als spits uit de voeten kan. Joel past daarnaast perfect in ons plaatje: talentvolle spelers met potentie aantrekken en de kans geven zich verder te ontwikkelen om waarde voor Vitesse te creëren. De optie tot koop biedt ons die mogelijkheid. Wij zijn zeer verheugd met zijn komst.”

Hoge verwachtingen van hem?

  • Jawel hoor
  • Nah…
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie