Vitesse in wachtkamer: op deze dag volgt oordeel

Foto: Vitesse in wachtkamer: op deze dag volgt oordeel

Vitesse heeft ruimschoots voor de deadline van 12.00 uur de stukken aangeleverd bij de beroepscommissie licentiezaken voor het terug krijgen van de licentie meldt De Telegraaf. Die trok de licentiecommissie van de KNVB op 9 juli in, waartegen Vitesse in beroep is gegaan.

Vitesse levert stukken en wacht op dag des oordeels

Vitesse moest woensdag voor 12.00 uur de benodigde stukken aanleveren nadat de beroepscommissie anderhalf week geleden uitstel verleende. Donderdag hoort de club de definitieve uitspraak en weet het of het komend seizoen kan uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie, die op vrijdag 9 augustus van start gaat.

“Zoals bekend volgt de Arnhemse club bij het terugkrijgen van de licentie een tweesporenbeleid”, schrijft de ochtendkrant. “In eerste instantie wordt gehoopt op goedkeuring van Guus Franke als nieuwe eigenaar. De in Zwitserland residerende zakenman wil garant staan voor het tekort op de begroting voor komend seizoen als hij het groene licht krijgt om de aandelen van Vitesse over te nemen.”

Plan-B voor Vitesse

Daarnaast schrijft De Telegraaf dat Vitesse ook nog een plan-B achter de hand heeft mocht het met Franke niet lukken. “Daarbij zijn de gelden van lokale zakenmensen en businessclubleden verenigd in het zogenaamde STAK (Sterkhouders Vitesse-Arnhem, red.) en een garantstelling door deze groep gefortuneerde Vitesse-supporters de licentie om betaald voetbal te spelen moet veiligstellen. Om dit plan-B te laten slagen was wel de toezegging van de grootste schuldeiser Coley Parry vereist om de schulden een jaar te bevriezen.”

Einde dreigt voor Vitesse

De krant schetst tevens dat Vitesse drie zaken absoluut geregeld moet hebben. “Vitesse moet de verzekering hebben het hele seizoen te kunnen beschikken over een bankrekening, een accountantsrelatie hebben en een sluitende begroting over het komende seizoen.” Vitesse moet volgens de krant hopen dat op een van de voorstellen akkoord wordt gegeven. “Mocht de beslissing toch negatief uitvallen, dan betekent dat vrijwel zeker het einde van het Vitesse als betaaldvoetbalvereniging, omdat de club dan alleen nog een kort geding kan aanspannen. De rechter zal echter alleen de door de commissies van de KNVB gevolgde procedures onder de loep nemen en beoordelen of die correct zijn doorlopen. Gezien de getoonde coulance en de vele malen uitstel die Vitesse heeft gekregen, lijkt daar weinig te halen.”

Denk jij dat Vitesse blijft bestaan?

  • Ja, dat komt wel goed
  • Nee, komt niet meer goed
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie