“Vitesse verdient het om nog 20 jaar op een houtje te bijten”

Foto: “Vitesse verdient het om nog 20 jaar op een houtje te bijten”

Niets lijkt Vitesse nog van degradatie af te kunnen houden dit seizoen. Columnist Sjoerd Mossou vindt dat de Arnhemmers alle ellende, zowel sportief als bestuurlijk en financieel, over zichzelf af hebben geroepen.

‘Nog nooit in de afgelopen halve eeuw was het zo terecht dat een club degradeerde’

“Het valt niet uit te sluiten dat Vitesse binnenkort definitief ophoudt te bestaan”, opent Mossou, die stelt dat hun eigen schuld is. “Nog nooit in de afgelopen halve eeuw was het zo volkomen terecht dat een club degradeerde als in dit specifieke geval. Zelfs het vorige FC Twente kon niet tippen aan het bedrog, de blunders en financiële doping die in Arnhem al decennialang gemeengoed zijn.”

“Shit happens: Vitesse is in niets groter of belangrijker dan pakweg FC Groningen, Willem II, NEC, NAC, ADO Den Haag of Sparta. Het werd deze eeuw uitsluitend een subtopper doordat het structureel de meest krankzinnige tekorten opstapelde, die vervolgens vanuit Velp, Tbilisi, Moskou of New York werden bijgelapt”, vervolgt Mossou in het Algemeen Dagblad.

Sjoerd Mossou over Vitesse: ‘Red die prachtclub, verdomme’

“Vitesse heeft deze dans met de dood helemaal aan zichzelf te wijten. Het verdient het om straks nog minimaal twintig jaar in de Keuken Kampioen Divisie te creperen, desolaat op een houtje bijtend tussen Telstar en TOP Oss, voortmodderend voor 1.853 overgebleven diehards in een noodstadionnetje op Papendal. Maar het is natuurlijk wel essentieel dat Vitesse, die trotse traditieclub uit 1892, blijft bestaan. Dat er ergens een zijden draadje wordt gevonden, een herrijzenis via de amateurs desnoods, een miraculeuze doorstart bij de gratie van de licentiecommissie. Vitesse mag lijden, wegkwijnen, vrezen, verliezen en hopeloos aan de bedelstaf raken, zolang het maar wel eeuwig in leven blijft. Red die prachtclub, verdomme”, roept de journalist tot slot op.

Ga jij Vitesse missen na degradatie?

  • Ja
  • Nee..
352+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie