Volgende grote versterking voor PSG

Foto: Volgende grote versterking voor PSG

Paris Saint-Germain heeft zich verzekerd van de komst van Manuel Ugarte. De 22-jarige middenvelder maakt de overstap van Sporting Portugal, waar hij de laatste twee seizoenen onder contract stond.

Transferzomer Paris Saint-Germain

Het team van de Franse topclub krijgt steeds meer vorm. Na het teleurstellende, afgelopen seizoen heeft de clubleiding besloten om de selectie op te schudden. Het zag onder meer Lionel Messi al vertrekken en werkt met de nieuwe hoofdtrainer Luis Enrique aan een spelersgroep die voor de Champions League-winst mee kan doen.

Eerder in de week liet Paris Saint-Germain al weten dat Marco Asensio (Real Madrid) en Milan Skriniar (Internazionale) overkomen, maar de club is nog lang niet klaar op de transfermarkt. Vrijdagmiddag kwam het namelijk met de volgende versterking naar buiten en sprak de club het vertrouwen uit in de kwaliteiten van Ugarte.

Komst van Ugarte

De Uruguayaan leek lang naar Chelsea te gaan, maar dat veranderde toen Paris Saint-Germain zich in de situatie mengde. Ugarte had zelf de voorkeur om naar Parijs te verkassen, terwijl de club bereid was om de afkoopclausule van 60 miljoen euro te betalen. Daardoor had Sporting Portugal geen schijn van kans.

Voor de Portugezen is het echter wel een zeer lucratieve transfer. Nadat Ugarte in januari 2021 voor 4 miljoen euro overkwam uit zijn thuisland en bij Famalicão tekende, legde Sporting Portugal een half jaar later 12,5 miljoen euro voor hem neer. Dat leek destijds een behoorlijk bedrag voor de middenvelder te zijn, maar met de huidige transfersom verdient het alsnog flink op hem.

Wint PSG binnen drie jaar de Champions League?

  • Ja, waarschijnlijk wel
  • Nee, ik denk het niet
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie