Voor wijsneus Thomas Tuchel loert een snel Bayern-einde

Foto: Voor wijsneus Thomas Tuchel loert een snel Bayern-einde

Dat hij met het steenrijke Chelsea in 2021 de Champions League won, was een puike prestatie. Maar die telt niet meer nu Thomas Tuchel aan het bewind staat bij Bayern München. Als trainer van Der Rekordmeister valt de veertiger meer op door zijn gênante gedrag en opmerkelijke conclusies, dan dat hij overwinningen pakt.

Ik kwam, zag en ik overwon. Iets in die trant moet Thomas Tuchel gedacht hebben toen vlak na zijn aanstelling in Beieren begin april in de Allianz Arena titelconcurrent Borussia Dortmund van het veld werd gevaagd. De borst ging meteen vooruit, de ogen twinkelden en het lek na het plotse en evenzo verrassende vertrek van Julian Nagelsmann bij FCB leek boven. Leek.

Slechtste start sinds 1991

Want Tuchel won tot nu toe slechts twee van zijn eerste zes wedstrijden als trainer op de bank bij Bayern. Een ronduit slecht resultaat, afgelopen weekend werd in eigen huis teleurstellend gelijk gespeeld tegen Hoffenheim. Daarmee is hij de oefenmeester met de slechtste start sinds 1991 bij de Münchenaren. Tussendoor was hij, eveneens in de eigen arena, door het SC Freiburg van Oranje-klant Mark Flekken ook nog uit het bekertoernooi geknikkerd.

Ik krijg bij Thomas Tuchel een beetje een beeld van iemand die zichzelf ietwat overschat, prestaties uit het verleden daargelaten. Hij heeft immers niet de naam van prijzenpakkers als Carlo Ancelotti en José Mourinho. Respect krijg je niet zomaar van spelers, maar moet je afdwingen. Als een zot langs de lijn paraderen tijdens wedstrijden zal hem daar zeker niet bij helpen. In het tweeluik met Manchester City in de Champions League was het wederom prijs.

Tuchel kreeg een rode kaart voorgeschoteld van arbiter Clement Turpin. Ook een apart mannetje overigens, maar híj had de leiding tijdens de chash in München tussen de twee Europese grootmachten en daar zul je je als trainer dan bij moeten neerleggen. Tuchel niet, die moest door zijn gênante gedrag een deel van de wedstrijd vanaf de tribune vervolgen.

Na afloop van het in een gelijkspel geëindigde duel, dat dus automatisch uitschakeling in de Champions League voor Bayern had betekend, kende de coach geen enkele nederig-en terughoudendheid. “Er waren twee zaken vanavond niet van topniveau: het veld en Turpin. Ik zou hem het allerslechtste cijfer geven: een 1. Van zijn eerste tot laatste actie heeft hij werkelijk waar niets goeds gezien.” Thomas Tuchel had gesproken.

Opmerkelijk was ook de conclusie die de Bayern-trainer na afloop over het vertoonde spel van zijn dolende ploeg trok.“Ik ben heel blij met de wijze waarop we gespeeld hebben. We hadden City in de hoek gedrukt. Ze konden nergens heen, nog meer dan in Engeland. We hebben alleen nooit het geluk aan onze zijde gehad.” De kritiek aan het adres van Thomas Tuchel zwelt niet geheel verrassend steeds meer aan. Hij strijdt met zijn nieuwe werkgever immers nog maar voor één hoofdprijs, de titel in Duitsland.

Door als hoofdpersoon in kwestie je plaats dan niet te kennen als je geschoren wordt, zou weleens heel snel voor een vroegtijdig vertrek kunnen gaan zorgen. Waardoor Tuchel als hij niet oppast zomaar wéér een record, naast de grote reeks verliespartijen van Bayern München sinds de begin jaren negentig, op zijn conto kan gaan schrijven.

Gaat Thomas Tuchel het volhouden bij Bayern München?

  • Ja
  • Nee
1138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie