Voorbeschouwing AC Milan – Napoli: kan thuisploeg aanhaken?

Foto: Voorbeschouwing AC Milan – Napoli: kan thuisploeg aanhaken?

Zoals elk Serie A-seizoen zijn er ook nu weer een hoop ploegen die het landskampioenschap als doel hebben. Zo ook AC Milan en Napoli. Het verschil tussen de twee teams is echter behoorlijk groot. Milan staat voorlopig op de achtste plek (met nog wel een wedstrijd tegoed), terwijl de Napolitanen zich koploper van Italië mogen noemen. Nu nemen ze het tegen elkaar op. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

AC Milan: teaminfo en vorm

Na negen speelrondes staat AC Milan nog op acht wedstrijden, want door extreem veel regen werd de uitwedstrijd bij Bologna van afgelopen weekend afgelast. Hierdoor moeten Paulo Fonseca en zijn mannen het voorlopig doen met de achtste plek, met veertien punten. Dat klinkt echter slechter dan het is, want qua verliespunten is Milan de nummer vier van de Serie A, op vijf punten van koploper Napoli.

Het kan door de drukke schema’s van zowel AC Milan als Bologna wel eens heel lang duren voor de wedstrijd ingehaald wordt. De speelschema’s zijn zo vol mede door de uitgebreide groepsfase van de Champions League. In dat toernooi revancheerde Milan zich vorige week. Na nederlagen tegen Liverpool (1-3) en Bayer Leverkusen (1-0) werd thuis van Club Brugge wel gewonnen. De Belgen werden met 3-1 verslagen.

Tijjani Reijnders scoorde twee keer tegen Club Brugge en revancheerde zich voor de laatste competitiewedstrijd. Tegen Udinese kwam Milan op een vroege voorsprong door Samuel Chukwueze, maar Reijnders pakte nog in de eerste helft rood. Het lukte wel de voorsprong te verdedigen: 1-0. Dit is nu het derde competitieduel op een rij waarin Milan rood kreeg, na de wedstrijden tegen Lecce (3-0 winst) en Fiorentina (2-1 verlies).

Blessures en schorsingen

Theo Hernández en Tijjani Reijnders zouden tegen Bologna hun schorsing uitzitten, maar doordat die wedstrijd niet doorging, moeten ze nu toekijken. Alessandro Florenzi en Ismaël Bennacer zijn nog steeds geblesseerd, terwijl Tammy Abraham weer terug is. Hij zal waarschijnlijk op de bank beginnen.

Napoli: teaminfo en vorm

De doelstelling voor Antonio Conte is duidelijk; hij werd afgelopen zomer aangesteld bij Napoli en moet met de club weer om de titel meestrijden. Twee jaar geleden vierde Napels feest omdat het eindelijk lukte om kampioen te worden. Maar vorig seizoen ging het compleet mis en eindigde de club niet hoger dan de tiende plek. Conte, die als trainer al vier keer Italiaans kampioen werd, hoopt nu zijn vijfde titel te pakken.

Alessandro Buongiorno, Rafa Marín, Leonardo Spinazzola, Scott McTominay, Billy Gilmour, David Neres en Romelu Lukaku kwamen samen met Conte naar de club om dit doel te kunnen behalen. En samen zijn ze daarvoor goed bezig. Het begin van dit seizoen was nog niet bepaald voortvarend, met een bekerwinst na strafschoppen tegen Modena en een 3-0-nederlaag tegen Hellas Verona.

Maar Napoli rechtte de rug en zette na die ruime verliespartij een hele mooie reeks neer. Van de negen officiële duels sindsdien werden er acht gewonnen en tegen Juventus 0-0 gespeeld. Sowieso hoeft de koploper weinig tegendoelpunten te slikken. In deze reeks hield Napoli zeven keer de nul en kreeg het in de andere twee duels maar één tegengoal. Niemand in de Serie A kreeg minder tegengoals dan het team van Conte.

Blessures en schorsingen

Afgelopen weekend werd met 1-0 gewonnen van Lecce. Matteo Politano en Khvicha Kvaratskhelia kregen rust tijdens dat duel en mogen nu waarschijnlijk weer beginnen, ten koste van David Neres en Cyril Ngonge. Stanislav Lobotka was recentelijk een tijd geblesseerd, maar hij lijkt weer fit genoeg om te kunnen spelen.

Onderlinge ontmoetingen

Van de laatste zes onderlinge wedstrijden won AC Milan er drie, Napoli één en het werd tweemaal gelijk. Vorig seizoen werd het 2-2 in Napels, waarna in februari de wedstrijd in San Siro gespeeld werd. Theo Hernández zorgde destijds voor het enige doelpunt: 1-0.

Conclusie

Het is lastig een grote favoriet aan te wijzen voor dit duel. AC Milan is thuis altijd lastig te verslaan, ook al oogt Napoli een stuk sterker dit seizoen. Wellicht leidt dit tot een gelijkspel. Scoren zal voor de thuisploeg lastig worden tegen zo’n goede defensie.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor AC Milan – Napoli.

Wie wint deze wedstrijd?

  • AC Milan
  • Napoli
  • Het wordt gelijk
3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie