Voorbeschouwing Almere City – PSV: kampioen wil beter voor de dag komen

Foto: Voorbeschouwing Almere City – PSV: kampioen wil beter voor de dag komen

De koploper van de Eredivisie gaat in de derde speelronde op bezoek bij de ploeg die nog zonder punten is en op de zestiende plek staat: Almere City – PSV. De club die nog steeds de vreemde eend in de bijt van de Eredivisie is speelt dus tegen de regerend kampioen. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇳🇱 Almere City: teaminfo en vorm

Hedwiges Maduro heeft een enerverende periode van ruim een jaar achter de rug. Eerst werd hij na wat getouwtrek door Ajax overgenomen van Almere City, om in Amsterdam assistent van Maurice Steijn te worden. Die vloog eruit en Maduro behield zijn functie onder John van ‘t Schip. Afgelopen zomer zwaaide Almere coach Alex Pastoor uit en zo was er plek voor oud-assistent Maduro, vers afgestudeerd aan de trainersopleiding, die terugkeerde en de teugels in Almere in handen kreeg.

Hij beleeft hier dus zijn vuurdoop als hoofdtrainer in het betaalde voetbal en moet direct een ploeg zien te managen met veel wisselingen. Want met Damian van Bruggen, Álvaro Peña, Peer Koopmeiners, Yoann Cathline en Rajiv van La Parra vertrokken er belangrijke spelers, waar met Jonas Wendlinger, Vasilios Zagaritis, Ricardo Visus, Álex Balboa, Álex Carbonell, Logan Delaurier-Chaubet en Baptiste Guillaume zes verschillende nationaliteiten binnenkwamen.

Deze vernieuwingen hebben er niet voor gezorgd dat de ploeg uit Flevoland uit de startblokken van de Eredivisie heeft weten te schieten. De 0-1-nederlaag tegen AZ was vooral frustrerend vanwege de twee ontvangen rode kaarten, maar van de uitslag zal niemand lang wakker liggen. Dat ligt wel even iets anders bij het tweede duel, want de ruime 3-0-nederlaag tegen Fortuna Sittard is een pijnlijke. Werk aan de winkel dus.

Blessures en schorsingen

Doordat ze allebei tegen AZ van het veld gestuurd werden, moeten nieuwelingen Visus en Guillaume nog een wedstrijdje langs de kant toekijken. Théo Barbet raakte in de voorbereiding geblesseerd en kan nog niet spelen. Dat geldt ook voor Thomas Robinet; de aanvoerder liep vorige week tegen Fortuna een blessure op.

🇳🇱 PSV: teaminfo en vorm

De defensie van PSV loopt compleet leeg, met nog anderhalve week transferperiode voor de boeg. Jordan Teze kon zijn transfersoap eindelijk afsluiten doordat zijn transfer naar AS Monaco werd afgerond. Maar na het vertrek van Patrick van Aanholt, Armel Bella-Kotchap, André Ramalho en Shurandy Sambo blijven er weinig verdedigende opties over. Het is aan technisch directeur Earnest Stewart om eigenlijk nog drie verdedigers te halen.

Zeker omdat Olivier Boscagli ook flirt met een vertrek; voor de centrumverdediger zou Brighton & Hove Albion op het vinkentouw zitten. Aangezien er ook nog wat blessures achterin zijn, moet coach Peter Bosz het qua defensie stellen met bijvoorbeeld Fredrik Oppegård (normaliter reserve) en Ricardo Ledezma (normaliter aanvallende middenvelder). En dan weet zomeraanwinst Ryan Flamingo ook nog niet te overtuigen.

Ondanks deze defensieve problematiek heeft Bosz het toch voor elkaar gekregen zijn ploeg bovenaan te krijgen. Want in de eerste speelronde had PSV geen kind aan provinciegenoot RKC Waalwijk, dieuiteindelijk met 5-1 de boot inging. Tegen Heracles Almelo ging het minder gemakkelijk. Volgens Bosz speelde zijn ploeg de slechtste helft sinds hij trainer van PSV is, maar na de initiële 1-0-achterstand bij rust wisten de Eindhovenaren dit na rust om te buigen: 1-3.

Blessures en schorsingen

PSV houdt al weinig verdedigers over en dan zijn Armando Obispo, Mauro Júnior en Sergiño Dest ook nog eens geblesseerd. Ledezma mag zich weer opmaken voor een basisplaats als rechtsback en Matteo Dams, die eerder al inviel, zal ook weer in actie kunnen komen. Op het middenveld is Ismael Saibari niet beschikbaar vanwege een blessure.

Onderlinge ontmoetingen

Almere City bestaat nog niet zo lang en speelde voornamelijk een niveau lager, dus speelden de twee teams pas driemaal tegen elkaar. In 2014 was PSV met 1-5 te sterk in de beker. De Eindhovenaren wonnen vorig seizoen twee keer vrij simpel, met 0-4 en 2-0. Tijdens dat laatste duel was Luuk de Jong goed voor beide treffers.

Conclusie

PSV is nog absoluut niet in goeden doen en moet de komende weken nog nieuwe spelers gaan inpassen, maar het speelschema werkt in het voordeel van de regerend landskampioen. Almere City heeft het nog lastig dit seizoen en lijkt een ideale tegenstander voor PSV op dit moment. De kans op een uitzege lijkt groot.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Almere City – PSV.

Hoe eindigt dit duel?

  • Almere City wint
  • Het wordt gelijk
  • PSV wint
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:44
0+
Ten Hag heeft heldere boodschap voor Ronaldo
19:42
0+
Voorbeschouwing PSV – NEC: koploper uit op revanche
19:26
90+
Politiestakingsleider verklaart keuze voor Ajax-duels
19:10
42+
Gefrustreerde Veerman sprak met Bosz
18:49
16+
Voorbeschouwing FC Groningen – Feyenoord: Wat kan Feyenoord na periode van rust?
18:40
39+
‘Frenkie de Jong krijgt ultimatum’
18:31
103+
‘Xavi Simons volgend jaar bij nachtmerrieclub’
18:22
380+
‘Memphis krijgt na één dag al bizar nieuws’
18:00
41+
‘Koeman schrijft Oranje-international af’
17:58
33+
Reijnders maakt zich populair in Argentinië met bijzonder shirt
17:47
220+
‘Redder van Ajax is bekend’
17:12
252+
‘Idioot verpest Eredivisie-seizoen Ajax’
17:00
121+
Ajax smacht naar kwaliteiten van supertalent Faberski
16:53
12+
Volgende WK’s zijn óók te zien bij de NOS
15:47
72+
‘Alexander-Arnold kan hattrick scoren als Arne Slot dit doet’
15:23
42+
Ex-PSV’er strijkt neer bij laagvlieger in La Liga
15:04
119+
Racistische Tottenham Hotspur-middenvelder aangeklaagd door Engelse bond
14:45
9+
Huwelijk tussen Mikel Arteta en Arsenal mag nog langer duren
14:29
69+
Donny van de Beek over Manchester United verleden: ‘Goede dingen geleerd’
14:00
171+
Koning Kuijt ziet in verte al uitgang
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie