Voorbeschouwing Argentinië – Marokko: Favoriet tegen outsider in openingswedstrijd Olympische Spelen

Foto: Voorbeschouwing Argentinië – Marokko: Favoriet tegen outsider in openingswedstrijd Olympische Spelen

Het is een drukke zomer voor voetballiefhebbers. Na het EK en de Copa América begint direct het volgende grote toernooi: de Olympische Spelen. Het voetbaltoernooi start zelfs eerder dan de openingsceremonie, aangezien het langer duurt dan de officiële periode van de Olympische Spelen. In de openingswedstrijd, die woensdagmiddag om 15.00 uur plaatsvindt, neemt Argentinië het op tegen outsider Marokko.

Argentinië: teaminfo en vorm

Argentinië wordt bij de bookmakers gezien als een van de favorieten, naast Frankrijk en Spanje. Het Olympische voetbaltoernooi verschilt echter van een gewone bekercompetitie, omdat de deelnemende landen niet met de sterkste selecties spelen. Elk team bestaat uit spelers onder de 23 jaar, aangevuld met drie oudere, meer ervaren spelers naar keuze.

Argentinië heeft een succesvolle geschiedenis op de Olympische Spelen. Het land won de titel tweemaal, in 2004 en 2008. In 2008 was de selectie gevuld met spelers als Lionel Messi, Sergio Agüero, Javier Mascherano, Pablo Zabaleta, Juan Román Riquelme en Ángel Di María.

Of de huidige selectie over zestien jaar net zo geprezen zal worden is de vraag, maar er zitten zeker getalenteerde spelers in het team. Thiago Almada en Claudio Echeverri, die onder contract staat bij Manchester City, zijn twee aanvallende talenten onder de hoede van bondscoach Javier Mascherano. De drie ervaren spelers in het Argentijnse team zijn doelman Gerónimo Rulli van Ajax, Nicolás Otamendi van Benfica en sterspeler Julián Álvarez van Manchester City. Álvarez won enkele weken geleden zijn tweede Copa América en is een van de grootste namen op dit toernooi.

Blessures en schorsingen

Mascherano beschikt over een fitte selectie. De meeste spelers hebben niet aan de Copa América deelgenomen en beginnen dus fit aan het toernooi. Álvarez zal waar mogelijk rust krijgen van de bondscoach.

Marokko: teaminfo en vorm

Marokko wordt door de meeste kenners gezien als een van de outsiders voor dit toernooi. Door de kwalificatieregels nemen er weinig Europese landen deel, waardoor Marokko snel tot de kanshebbers behoort. Dit is te danken aan de uitstekende prestaties op het WK in Qatar. In de groep met Argentinië, Irak en Oekraïne, is Marokko’s wedstrijd tegen Argentinië waarschijnlijk bepalend voor wie de groepswinnaar wordt.

Elk deelnemend land heeft drie topspelers, maar veel clubs willen de beste spelers niet laten gaan. Met een EK/Copa América, competities die binnenkort weer gaan beginnen en de Olympische Spelen is het te veel voor veel spelers en clubs. Bij Marokko is doelman Munir Mohamedi een van de ervaren spelers. Achraf Hakimi is de aanvoerder en sterspeler van het team, terwijl ook buitenspeler Soufiane Rahmani deelneemt.

Blessures en schorsingen

Net als bij Argentinië beschikt de Marokkaanse bondscoach over een fitte selectie.

Onderlinge ontmoetingen

De twee hebben het nog nooit tegen elkaar opgenomen.

Conclusie

Argentinië is niet voor niets een van de favorieten. De selectie zit vol talent, hoewel de meeste spelers nog in Zuid-Amerika spelen. Het is de vraag of Marokko, dat in Qatar wist te verrassen, ook tegen Argentinië kan stunten.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Argentinië – Marokko.

Welk land wint de openingswedstrijd

  • Argentinië
  • Marokko natuurlijk
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie