Voorbeschouwing Aston Villa – Arsenal: Premier League in volle gang

Foto: Voorbeschouwing Aston Villa – Arsenal: Premier League in volle gang

Ze wonnen allebei in speelronde 1, dus voor Aston Villa en Arsenal is de doelstelling voor de tweede wedstrijd duidelijk: de goede vorm doortrekken. In een onderlinge ontmoeting vechten ze uit wie op zes punten komt te staan. Of komen ze allebei op vier uit twee? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Aston Villa: teaminfo en vorm

Hoe vaak zou Unai Emery terugdenken aan zijn periode als trainer van Arsenal, de opponent van dit weekend? Hij werd binnengehaald om Arsène Wenger op te volgen bij de Londense club, maar binnen anderhalf jaar moest hij het veld al ruimen. Dan is zijn nalatenschap bij Aston Villa tot nu toe toch een stuk mooier, als de Spanjaard zijn derde seizoen als eindverantwoordelijke op Villa Park ingaat.

Want het vorige seizoen was heel mooi voor Aston Villa. Niet alleen werd met de finaleplaats in de Conference League in Europa succes geboekt, maar nog veel belangrijker: in de Premier League werd de club uit Birmingham vierde, waardoor er zelfs in de Champions League geacteerd gaat worden. Niet zo gek dus dat Emery in mei een nieuw contract tekende en nog een tijd mag aanblijven.

Van de kern van vorig seizoen vertrokken met Douglas Luiz en Moussa Diaby twee belangrijke krachten. Maar er kwamen ook nieuwe spelers voor terug. Ian Maatsen, Amadou Onana en Jaden Philogene maakten hun debuut tegen West Ham United. Van die ploeg werd in de eerste speelronde met 1-2 gewonnen. Onana was zelfs goed voor de openingstreffer, waar invaller Jhon Durán voor de winnende zorgde in de tweede helft.

Blessures en schorsingen

Tyrone Mings en Boubacar Kamara moeten allebei met een blessure langs de kant toekijken. Het is nog niet duidelijk of Robin Olsen fit genoeg is om te kunnen spelen, maar anders zal hij alsnog als reserve fungeren achter eerste doelman Emiliano Martínez. Durán mag ondanks zijn treffer waarschijnlijk opnieuw op de bank plaatsnemen.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Arsenal: teaminfo en vorm

Mikel Arteta is een van de prototypes van de jonge trainers die het mondiale podium bestormen. Veel van hen proberen zich te onderscheiden, wat de Spanjaard ook zeker lukt. Want je kunt je spelers wel uitleggen dat ze altijd scherp moeten blijven, maar het is veel logischer om zakkenrollers in te huren om ze tijdens een diner te beroven. Althans, die gedachte had Arteta. Met dergelijke trucjes wil hij zijn spelers prikkelen.

Want het moet allemaal net een stapje beter dan vorig seizoen. In de Premier League eindigden de Londenaren als tweede, in beide bekertoernooien werd de finale niet gehaald en de kwartfinales waren het eindstation in de Champions League. Arteta zal hopen op eremetaal dit seizoen. Vorig seizoen kwam Arsenal twee punten tekort voor een landstitel, dus het is duidelijk: er hoeft niet eens zo heel veel te veranderen.

Dat werd dan ook wel duidelijk op de transfermarkt. Met Cédric Soares, Mohamed Elneny en Emile Smith Rowe werd afscheid genomen van respectievelijk vijf, zes en negentien officiële optredens. Weinig gemis dus, maar er kwam ook niet veel binnen. Alleen Riccardo Calafiori werd van Bologna overgenomen om de defensie te versterken. Hij bleef tegen Wolverhampton Wanderers nog op de bank en zag vanaf daar Kai Havertz en Bukayo Saka zorgen voor een 2-0-zege.

Blessures en schorsingen

Achterin moet Arteta het stellen zonder Takehiro Tomiyasu en Kieran Tierney, terwijl middenvelder Fábio Vieira ook nog onzeker is. De kans is groot dat de Spaanse coach geen aanpassingen doet aan zijn opstelling. Declan Rice viel tegen Wolves uit met kramp, maar lijkt weer voldoende hersteld. Calafiori moet waarschijnlijk weer genoegen nemen met een reserverol.

Onderlinge ontmoetingen

Arsenal wist vier van de laatste zes wedstrijden tegen Aston Villa te winnen, waar de andere twee verloren gingen. In totaal is het doelsaldo over deze duels 7-10 voor de Londenaren. Die twee zeges van Aston Villa waren wel allebei tijdens het vorige seizoen. Eerst zorgde John McGinn voor een 1-0-thuiszege, waarna Leon Bailey en Ollie Watkins scoorden in het Emirates Stadium: 0-2.

Conclusie

Arsenal heeft wat goed te maken na het vorige seizoen, waarin oud-trainer Emery met zijn Aston Villa twee keer te sterk was. De ploeg uit Birmingham is niet te onderschatten voor Arsenal, hoewel er voldoende kwaliteiten moeten zijn om deze te winnen. Hoe dan ook is dit een wedstrijd tussen ploegen die aanvallend een hoop kunnen brengen.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Aston Villa – Arsenal.

Welke club gaat er met een zege vandoor?

  • Aston Villa
  • Het wordt gelijk
  • Arsenal
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:44
3+
Ten Hag heeft heldere boodschap voor Ronaldo
19:42
0+
Voorbeschouwing PSV – NEC: koploper uit op revanche
19:26
137+
Politiestakingsleider verklaart keuze voor Ajax-duels
19:10
53+
Gefrustreerde Veerman sprak met Bosz
18:49
16+
Voorbeschouwing FC Groningen – Feyenoord: Wat kan Feyenoord na periode van rust?
18:40
45+
‘Frenkie de Jong krijgt ultimatum’
18:31
121+
‘Xavi Simons volgend jaar bij nachtmerrieclub’
18:22
419+
‘Memphis krijgt na één dag al bizar nieuws’
18:00
44+
‘Koeman schrijft Oranje-international af’
17:58
33+
Reijnders maakt zich populair in Argentinië met bijzonder shirt
17:47
239+
‘Redder van Ajax is bekend’
17:12
259+
‘Idioot verpest Eredivisie-seizoen Ajax’
17:00
128+
Ajax smacht naar kwaliteiten van supertalent Faberski
16:53
12+
Volgende WK’s zijn óók te zien bij de NOS
15:47
74+
‘Alexander-Arnold kan hattrick scoren als Arne Slot dit doet’
15:23
45+
Ex-PSV’er strijkt neer bij laagvlieger in La Liga
15:04
119+
Racistische Tottenham Hotspur-middenvelder aangeklaagd door Engelse bond
14:45
9+
Huwelijk tussen Mikel Arteta en Arsenal mag nog langer duren
14:29
70+
Donny van de Beek over Manchester United verleden: ‘Goede dingen geleerd’
14:00
177+
Koning Kuijt ziet in verte al uitgang
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie