Voorbeschouwing Atlético Madrid – Real Madrid: wie kan Barcelona bijhouden?

Foto: Voorbeschouwing Atlético Madrid – Real Madrid: wie kan Barcelona bijhouden?

De stad Madrid moet voorlopig even pas op de plaats maken. FC Barcelona gaat in Spanje zonder puntverlies aan de leiding. Achter die club volgen Real Madrid en Atlético Madrid, op respectievelijk vier en zes punten. De stadsgenoten nemen het nu tegen elkaar op. Wie kan een belangrijke slag slaan? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

Atlético Madrid: teaminfo en vorm

De gehele top drie is nog ongeslagen, alleen voor Atlético Madrid eindigde tot nu toe wel bijna de helft van de competitieduels in een gelijkspel: vier uit zeven. Dat zijn er al evenveel als vorig seizoen. Het probleem was tijdens die jaargang niet het aantal puntendelingen, maar meer de tien nederlagen. Dit was het hoogste aantal van de gehele top-zeven. Atlético eindigde uiteindelijk negentien punten achter kampioen Real Madrid.

Het was allemaal genoeg om plaatsing voor de Champions League te halen, maar Diego Simeone zal de lat hoger hebben gelegd voor dit seizoen. Met Robin Le Normand, Conor Gallagher, Alexander Sørloth en vooral de voor minimaal 75 miljoen euro aangetrokken Julián Álvarez moet dit gaan lukken. Villarreal (2-2), Espanyol (0-0) en Rayo Vallecano (1-1) wisten tegen Los Colchoneros een punt te pakken.

Maar rondom die wedstrijden wisten Simeone en zijn spelers alles te winnen. Na zeges op Girona (3-0), Athletic Club (0-1) en Valencia (3-0) in de eigen competitie moest vorige week ook RB Leipzig eraan geloven. De Duitsers werden in de Champions League met 2-1 verslagen. Deze week werd door een late treffer van Álvarez met 0-1 van Celta de Vigo gewonnen. Dit was pas zijn tweede treffer voor de Madrileense club.

Blessures en schorsingen

Ondanks dat hij nog niet enorm op schot is, zal Álvarez samen met Antoine Griezmann de aanval vormen tijdens de stadsderby. Rodrigo De Paul en Samuel Lino kregen rust tegen Celta de Vigo, maar mogen nu rekenen op een terugkeer. César Azpilicueta en Pablo Barrios zijn geblesseerd, waar Thomas Lemar waarschijnlijk ook niet kan spelen.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Eindelijk was de transfersaga deze zomer dan voorbij. Na jaren van openlijk lonken naar een overgang kwam Kylian Mbappé definitief over van Paris Saint-Germain. En aangezien zijn contract was afgelopen hoefde Real Madrid geen transfersom te betalen voor de Fransman. Vooral fijn voor hem, want het geld dat overbleef is in de vorm van een tekensom overgemaakt naar de aanvaller.

Atalanta Bergamo werd in het kader van de UEFA Super Cup met 2-0 verslagen in augustus, waarna de regerend landskampioen van Spanje struikelde over RCD Mallorca: 1-1. Na een 3-0-zege op Real Valladolid gebeurde het opnieuw tegen Las Palmas: weer 1-1. Coach Carlo Ancelotti ging terug naar de tekentafel om te zorgen voor een ombuiging van deze vorm.

En dat lukte tot nu toe prima. Achtereenvolgens werden Real Betis (2-0) en Real Sociedad (0-2) verslagen, waarna VfB Stuttgart in de Champions League met 3-1 ten onder ging. De laatste twee competitieduels werden ook gewonnen; Espanyol (4-1) en Deportivo Alavés (3-2) gingen de boot in. Mbappé was vijfmaal op rij trefzeker, maar viel tegen Alavés geblesseerd uit en moet nu toekijken.

Blessures en schorsingen

Zonder de steraanvaller kan Ancelotti ervoor kiezen een extra middenvelder op te stellen. Hierdoor zou er plek kunnen zijn voor Luka Modrić in de basisopstelling. Naast Mbappé zijn ook David Alaba, Dani Ceballos en Brahim Díaz er niet bij, maar Daniel Carvajal keert terug van een blessure. Het is nog afwachten of Eduardo Camavinga fit genoeg is om te kunnen spelen.

Onderlinge ontmoetingen

In het gehele vorige seizoen verloor Real Madrid maar twee keer. In de competitie werd uit bij Atlético met 3-1 verloren en in de Copa del Rey was de stadsgenoot opnieuw te sterk: 4-2 na verlenging. Van de laatste zes duels wonnen beide teams er twee en werd het ook twee keer gelijk. Maar Atlético kan op een goede vorm teren in eigen huis.

Conclusie

Real Madrid lijkt de boel weer op de rit te hebben en zou als favoriet aangemerkt kunnen worden. Maar Atlético-uit is een lastig affiche gebleken vorig seizoen en Mbappé is er ook niet bij. Het wordt dus nog lastig. Hoe dan ook: beide teams lijken offensief sterk genoeg om tot minimaal één goal te komen.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Atlético Madrid – Real Madrid.

Wie staat na dit weekend hoger?

  • Atlético Madrid
  • Real Madrid
5+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie