Voorbeschouwing Bayern München – Bayer Leverkusen: absolute topper in Bundesliga

Foto: Voorbeschouwing Bayern München – Bayer Leverkusen: absolute topper in Bundesliga

Bayern München en Bayer Leverkusen zijn niet alleen respectievelijk de recordkampioen en de regerend landskampioen, maar ze staan ook als nummers één en twee van de Bundesliga tegenover elkaar in speelronde vijf. Wie slaat een grote slag in de strijd om de landstitel? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

Bayern München: teaminfo en vorm

Het vorige seizoen was een beschamende voor Bayern München. Na elf landskampioenschappen op een rij is het op zich geen schande om de twaalfde mis te lopen. Het probleem was alleen dat Bayern ook direct derde werd, achter niet alleen Bayer Leverkusen maar ook VfB Stuttgart. Voor dit seizoen moet er dus beterschap komen. Vincent Kompany is de nieuwe eindverantwoordelijke voor de groep.

Zijn start had een stuk slechter kunnen zijn. De Belg kreeg deze zomer met Hiroki Ito, João Palhinha en Michael Olise in elke linie een versterking erbij. Met zijn vernieuwde ploeg (Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui vertrokken) ging hij op jacht naar successen. Na de 0-4-zege op SSV Ulm in de beker werd met een 2-3-overwinning op VfL Wolfsburg het Bundesliga-seizoen begonnen.

SC Freiburg (2-0) en Holstein Kiel (1-6) werden ook aan de zegekar gebonden. Vorige week volgde een enorm geslaagde week. Eerst werd in de Champions League met liefst 9-2 Dinamo Zagreb aan de kant geschoven. Nooit eerder scoorde een team negen keer of vaker in dat toernooi. Vorige week zaterdag werd de goede vorm doorgetrokken; Werder Bremen ging in eigen huis met 0-5 de boot in.

Blessures en schorsingen

Manuel Neuer is terug van een dijblessure en kan weer plaatsnemen onder de lat. Achterin moet Kompany het stellen zonder Hiroki Ito en rechtsbacks Sacha Boey en Josip Stanišić. Konrad Laimer of Raphaël Guerreiro kan op die plek gaan spelen.

Bayer Leverkusen: teaminfo en vorm

Het vorige seizoen was er een van uniek succes voor Bayer Leverkusen, dat ongeslagen landskampioen werd, de beker pakte en de finale van de Europa League haalde. Succescoach Xabi Alonso bleef binnenboord en zag ook al zijn belangrijkste spelers bij Leverkusen blijven. Het doel van de club zal duidelijk zijn: opnieuw nationaal succes halen en daarnaast in de Champions League presteren.

Op dat laatste vlak is Leverkusen uitstekend begonnen. Dit CL-seizoen werd afgetrapt op bezoek bij Feyenoord. Puur op basis van de statistieken waren de Duitsers niet eens zo oppermachtig, maar dat kwam wel tot uiting op het veld. De thuisploeg werd door Leverkusen met liefst 0-4 aan de kant geschoven, met alleen maar gemaakte doelpunten in de eerste helft van het treffen.

Nationaal liet de regerend kampioen al wel een steekje vallen. Zeges op Borussia Mönchengladbach (2-3) en Carl Zeiss Jena (0-1, beker) werden namelijk gevolgd door een 2-3-nederlaag tegen RB Leipzig. Een zeldzame verliespartij voor Alonso en zijn mannen. Daarna herstelden zij zich. 1899 Hoffenheim werd met 1-4 verslagen en vorige week verloor VfL Wolfsburg in de blessuretijd met 4-3.

Blessures en schorsingen

Er lijken weinig namen verstek te moeten laten gaan voor Leverkusen. Met een complete selectie moet Alonso wel een paar keuzes maken. Zo is de kans groot dat Robert Andrich mag spelen en de voorkeur krijgt boven Aleix García en Exequiel Palacios. Piero Hincapié, Jeremie Frimpong, Martin Terrier en Victor Boniface kunnen ook terugkeren in de basis.

Onderlinge ontmoetingen

Lang waren wedstrijden tegen Bayer Leverkusen geen probleem voor Bayern München, want tussen juni 2020 en september 2022 werd zes keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Maar sindsdien volgden drie onderlinge ontmoetingen; Leverkusen won deze met 2-1 en 3-0 en pakte daartussen een punt in München: 2-2.

Conclusie

Met wedstrijden tegen respectievelijk Aston Villa en AC Milan hebben Bayern München en Bayer Leverkusen een mooi affiche voor de boeg. Maar nu eerst deze topwedstrijd, waar beide teams niet zullen inhouden. De spelers lijken aan elkaar gewaagd, dus details zullen de doorslag gaan geven.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Bayern München – Bayer Leverkusen.

Wie slaat een grote slag in de titelstrijd?

  • Bayern München
  • Bayer Leverkusen
  • Beiden niet, het wordt gelijk
0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:48
13+
Mulder tipt Koeman bij Oranje: “Doet het hartstikke goed”
23:27
60+
Smaakmaker Fitz-Jim eerlijk: “Het zou niet moeten”
23:09
92+
Henderson ziet Ajax grote stap maken
23:05
0+
Voorbeschouwing Bayern München – Bayer Leverkusen: absolute topper in Bundesliga
23:02
67+
Onverwacht Ajax-drietal leidt de dans tijdens Europees feestje
22:52
42+
Godts en Fitz-Jim bezorgen Ajax overtuigende zege op Besiktas
22:22
57+
Sneijder enthousiast: “In balbezit is hij top”
22:08
42+
De Boer kritisch: “Hij kwam geen pepernoot voorbij”
21:48
112+
‘Ajax-flop moet snel uit de basis’
21:23
46+
Pasveer steekt loftrompet over Ajax
21:08
26+
Farioli verklaart basisplaats voor Baas
21:01
30+
“Weghorst is een fenomeen, maar in de eindfase”
20:45
48+
Mogelijke Ten Hag-opvolger staat klaar: “Zeg altijd ja”
20:24
48+
Gaaei blijft kans maken op rechtsbuitenpositie Ajax
20:15
46+
Oud-Ajax-spelers over Johan Cruijff en zijn invloed: Zonder Cruijff geen Messi?
20:03
60+
Farioli geeft met Ajax-opstelling helder signaal af
19:46
154+
Groeiende zorgen: “Ajax leeft boven zijn stand”
19:29
31+
Ten Hag baalt van Manchester United-probleem
19:13
63+
Farioli met Ajax op de goede weg: “Volop in proces”
18:53
63+
‘Besiktas lichte favoriet bij aftrap ten opzichte van Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie