Voorbeschouwing Benfica – Feyenoord: Belangrijke test richting Johan Cruijff Schaal

Foto: Voorbeschouwing Benfica – Feyenoord: Belangrijke test richting Johan Cruijff Schaal

Een week voorafgaand aan de Johan Cruijff Schaal speelt Feyenoord een oefenwedstrijd tegen een geduchte tegenstander: Benfica. Op zondagmiddag nemen de Rotterdammers het op tegen het team van Roger Schmidt, de voormalig coach van PSV.

Benfica: teaminfo en vorm

Benfica eindigde het afgelopen seizoen als tweede in de Portugese competitie, na het seizoen daarvoor kampioen te zijn geworden onder leiding van Schmidt. Er werd deze zomer geïnvesteerd in de selectie om het gat naar kampioen Sporting Lissabon te dichten. Grote namen zoals Ángel Di María en Rafa Silva verlieten de club, maar Benfica trok nieuwe spelers aan, waaronder Vangelis Pavlidis en Leandro Barreiro. Pavlidis, die vijf doelpunten maakte in vier oefenwedstrijden, wordt gezien als de nieuwe topscorer.

Ondanks zijn goede vorm moet de rest van de selectie beter presteren. Benfica kwam tegen Brentford en Celta de Vigo niet verder dan een gelijke stand, al werden Almeríá en Farense wel verslagen.

Blessures en schorsingen

Schmidt zal het moeten stellen zonder Tomás Aráujo, Nicolás Otamendi, David Neres en Marcos Leonardo. Otamendi is afwezig vanwege de Olympische Spelen, terwijl de anderen geblesseerd zijn.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Feyenoord beleefde een goed seizoen met 84 punten, twee meer dan tijdens het voorgaande kampioensjaar, maar eindigde op ruime afstand van PSV. Desondanks won Arne Slot met zijn team de KNVB Beker. Slot vertrok naar Liverpool. Belangrijke spelers zoals Mats Wieffer en Yankuba Minteh zijn ook weg bij Feyenoord, evenals Alireza Jahanbakhsh. Brian Priske heeft nu de leiding en heeft grote schoenen te vullen.

Feyenoord versterkte zich met onder anderen Gijs Smal, Jeyland Mitchell en Julián Carranza. Smal is echter geblesseerd en Carranza is net aangekomen uit Amerika. Priske heeft een 3-4-3 systeem geïntroduceerd, waarbij de wingbacks hoog staan en vaak in posities komen waar normaal buitenspelers opereren. Echt defensief kan je zijn systeem dus niet noemen. De eerste drie oefenwedstrijden tegen FC Dordrecht, Genk en Cercle Brugge werden gewonnen. Tegen Benfica wacht Feyenoord de eerste serieuze test, een goede voorbereiding op de Johan Cruijff Schaal.

Blessures en schorsingen

Priske kan tegen Benfica niet beschikken over alle spelers. Naast de afwezige Smal en Quilindschy Hartman, zijn Quinten Timber, Calvin Stengs en Carranza twijfelachtig door lichte blessures.

Onderlinge ontmoetingen

In Europees verband komen de twee elkaar eigenlijk niet tegen. Ongeveer een jaar geleden oefenden de twee ook al tegen elkaar, Feyenoord wist toentertijd met 2-1 te winnen.

Conclusie

Al met al is de wedstrijd tussen Feyenoord en Benfica een belangrijke test. Als deze goed wordt doorstaan, kan Feyenoord met vertrouwen toewerken naar de ontmoeting met PSV.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Benfica – Feyenoord.

Gaat Feyenoord dit winnen?

  • Ja, tuurlijk
  • Gelijkspel
  • Nee, Benfica wint
612+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie