Voorbeschouwing Benfica – Feyenoord: houdt Feyenoord goede vorm vast?

Foto: Voorbeschouwing Benfica – Feyenoord: houdt Feyenoord goede vorm vast?

Na de tweede wedstrijd in de Champions League gewonnen te hebben, hoopt Feyenoord deze week op zes punten te komen. Het kan nog wel eens een zware kluif worden, want Benfica is absoluut geen gemakkelijke tegenstander. Lukt het de Rotterdamse club om de goede vorm van afgelopen weekend te behouden? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇵🇹 Benfica: teaminfo en vorm

Na dienstverbanden bij Wolverhampton Wanderers en Botafogo is Bruno Lage teruggekeerd bij Benfica, de club waar hij tussen januari 2019 en juni 2020 al trainer was. Hij werd destijds kampioen en won de supercup. Na het ontslag van Roger Schmidt werd Lage opnieuw ingevlogen en het is aan hem om op twee fronten te presteren: landelijk succes moet gekoppeld worden aan goede prestaties in Europa.

En dat gaat tot nu toe prima. Want de tweede wedstrijd sinds de terugkeer van Lage was in de Champions League tegen Rode Ster Belgrado, waar met een kleine marge gewonnen werd: 1-2. Maar begin deze maand ging het een stuk overtuigender; in eigen huis werd Atlético Madrid met liefst 4-0 verslagen. Benfica is hiermee een van de zeven teams die de eerste twee wedstrijden wist te winnen.

Schmidt begon dit seizoen met zeven punten uit vier competitiewedstrijden. Lage doet het een stuk beter, want ook alle duels binnen de landsgrenzen werden gewonnen. Santa Clara (4-1), Boavista (0-3), Gil Vicente (5-1) en Pevidem (0-2, beker) werden achtereenvolgens verslagen door de ploeg die vorig seizoen tweede werd in de Portugese competitie. Lage staat dus op zes zeges uit zes duels met een doelsaldo van 20-3.

Blessures en schorsingen

Doordat de tegenstand in de beker een stuk minder was, kon Lage rouleren en Nicolás Otamendi, Ángel Di María en Kerem Aktürkoğlu buiten zijn ploeg houden. Jan-Niklas Beste startte voor het eerst en maakte beide doelpunten, maar hij begint waarschijnlijk toch op de bank. Renato Sanches en Tiago Gouveia zijn geblesseerd.

🇳🇱 Feyenoord: teaminfo en vorm

Het is weer wat rustiger bij Feyenoord. Want de komst van Brian Priske leverde in de eerste duels van dit seizoen niet bepaald alleen maar vrolijke gezichten op. Willem II (1-1), Sparta (1-1) en FC Groningen (2-2) wisten in de eerste vier speelrondes allemaal minimaal een punt te pakken tegen de Rotterdammers, die daardoor een stuk zakten op de Eredivisie-ranglijst.

En daarna kwam de eerste wedstrijd in de Champions League van deze jaargang. Thuis tegen Bayer Leverkusen ging Feyenoord met liefst 0-4 de boot in. Hierna moest het echt een stuk beter. Priske leidde zijn mannen nog naar een 2-0-overwinning op promovendus NAC Breda, maar daarna ging het opnieuw mis. In Nijmegen wist NEC de nummer twee van vorig seizoen op een 1-1-gelijkspel te houden.

Tijdens de laatste drie wedstrijden heeft Feyenoord dan eindelijk de weg naar boven weten te vinden. Girona was vorig seizoen de grote verrassing van de Spaanse competitie, maar in de Champions League werd met 2-3 verloren van Feyenoord. Hierna werd FC Twente met 2-1 verslagen en afgelopen weekend haalden Priske en zijn spelers uit tegen Go Ahead Eagles. In Deventer werd met 1-5 gewonnen.

Blessures en schorsingen

Quilindschy Hartman, Bart Nieuwkoop en Calvin Stengs zijn op de weg terug, maar dit duel komt nog te vroeg voor het drietal. Chris-Kévin Nadje, Gjivai Zechiël en vooral Santiago Giménez moeten wel sowieso gemist worden. De kans is groot dat de elf man die tegen Go Ahead speelden nu ook mogen blijven staan.

Onderlinge ontmoetingen

Tijdens de seizoenen 1962/63 en 1971/72 leverde de Europacup I een ontmoeting tussen deze twee teams op. In beide gevallen waren de Portugezen te sterk in een tweeluik. De laatste jaren oefenen de twee graag tegen elkaar. Vorig seizoen won Feyenoord met 2-1 en afgelopen zomer revancheerde Benfica zich door liefst met 5-0 te winnen.

Conclusie

Het is voor Feyenoord leuk om uit te kijken naar een weerzien met oud-spelers Fredrik Aursnes en Orkun Kökçü, die allebei mogen uitkijken naar een basisplaats bij Benfica. Sinds zij een nieuwe trainer hebben, zijn ze erg sterk bezig. De thuisploeg lijkt het voordeel te hebben voor een zege.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Benfica – Feyenoord.

Pakt Feyenoord een tweede CL-zege?

  • Nee, Benfica wint.
  • Nee, het wordt gelijk.
  • Ja, ze komen op zes punten.
7+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie