Voorbeschouwing Duitsland – Nederland: Wat kan Oranje tegen gehavend Duitsland?

Foto: Voorbeschouwing Duitsland – Nederland: Wat kan Oranje tegen gehavend Duitsland?

Oranje moet direct door na het gelijkspel tegen Hongarije (1-1). Er is nauwelijks tijd om bij te komen, aangezien op maandag een topwedstrijd op het programma staat tegen Duitsland. Na drie speelrondes in de Nations League heeft het Nederlands elftal nog altijd alles in de eigen hand, waarbij een resultaat tegen Die Mannschaft extra kan helpen. Wat kan Oranje op bezoek bij onze Oosterburen?

🇩🇪 Duitsland: teaminfo en vorm

Het team van Julian Nagelsmann is goed begonnen aan de Nations League. Zo werd er in de eerste speelronde met speels gemak van Hongarije gewonnen (5-0). Daarna volgde een gelijkspel tegen Nederland (2-2), en op vrijdagavond werd Bosnië en Herzegovina met 1-2 verslagen. Door deze uitslagen staat Die Mannschaft nu op zeven punten uit drie wedstrijden. Met een voorsprong van vijf punten op de nummer drie is Duitsland al zo goed als zeker van een plek bij de eerste twee, wat betekent dat Nagelsmann en zijn ploeg zich waarschijnlijk plaatsen voor de eindfase van de Nations League.

Na 36 minuten te hebben gespeeld stond Duitsland op vrijdagavond al met 0-2 voor tegen Bosnië en Herzegovina. Deniz Undav was met twee doelpunten de uitblinker aan Duitse zijde. Het team van Nagelsmann had nog vaker kunnen scoren, maar wist uiteindelijk niet meer dan twee keer Nikola Vasilj te passeren. Door de gelijkmaker van Edin Džeko in de 70e minuut werd het nog even spannend, maar Duitsland wist uiteindelijk de overwinning met 1-2 veilig te stellen.

Deze overwinning werd niet behaald met het sterkste elftal. Bij de Duitse nationale ploeg zijn veel topspelers afwezig door blessures. Marc-André ter Stegen, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug, David Raum, Kai Havertz en Robin Koch konden zich niet bij de selectie voegen. Met deze wetenschap was het resultaat tegen Bosnië en Herzegovina meer dan prima voor Duitsland.

Blessures en schorsingen

Naast de eerder genoemde blessures is ook Bernd Leno er niet bij. De Duitse doelman zou Ter Stegen moeten vervangen, maar hij wilde alleen aansluiten bij de selectie als hij gegarandeerd speeltijd gegarandeerd. Nagelsmann weigerde dit, waardoor Leno niet is geselecteerd.

🇳🇱 Nederland: teaminfo en vorm

Het Nederlands elftal behaalde vrijdagavond een enigszins teleurstellend resultaat tegen Hongarije (1-1). Hoewel Oranje een punt heeft overgehouden aan deze wedstrijd, wat met het oog op de ranglijst belangrijk is, zal Ronald Koeman niet tevreden zijn. In Hongarije speelde Nederland een matige wedstrijd. De Hongaren ontregelden het spel van Oranje met veel overtredingen, waardoor het team van Koeman nooit echt in de wedstrijd kwam.

In de eerste helft creëerde Oranje nauwelijks kansen. Roland Sallai had Hongarije ondertussen al op een 0-1 voorsprong gezet, pas na de rust kwam Nederland beter voor de dag. Stefan de Vrij en Brian Brobbey kregen twee goede kopkansen, maar slaagden er niet in om te scoren. Tot overmaat van ramp ontving aanvoerder Virgil van Dijk een rode kaart na twee gele kaarten. Denzel Dumfries nam de aanvoerdersband over en kopte Nederland uiteindelijk naast Hongarije.

Dankzij het doelpunt van Dumfries staat Nederland nu op vijf punten uit drie wedstrijden. De achterstand op Duitsland bedraagt twee punten. Bij een overwinning op maandagavond kan Nederland de eerste plek in Groep C veroveren. Bij een nederlaag kan Hongarije op papier gelijk komen met Nederland. Oranje heeft echter een aanzienlijk beter doelsaldo, en mag de groepsfase in de volgende interlandperiode afsluiten tegen de onderste twee in de groep. Voor het goede gevoel en om de zaken nog iets minder spannend te maken, is een resultaat tegen Duitsland hoe dan ook welkom.

Blessures en schorsingen

Van Dijk is er dus niet bij tegen Duitsland wegens een schorsing.

Onderlinge ontmoetingen

Op 10 september speelden Nederland en Duitsland al tegen elkaar. Toen eindigde een enerverende wedstrijd in een gelijkspel (2-2). Gezien de recente ontmoetingen is het lastig om een duidelijke favoriet aan te wijzen. Van de laatste zeven ontmoetingen won Nederland er twee, Duitsland er twee en de overige drie eindigden in een gelijkspel.

Conclusie

Nederland is uit op eerherstel na de matige vertoning tegen Hongarije. Duitsland wist wel te winnen, maar moet het maandag met een op papier zwakker elftal doen dan tijdens de vorige interlandperiode. Kan Oranje profiteren van dit mindere moment aan Duitse zijde, of wordt hetzelfde niveau als tegen de Hongaren getoond?

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Duitsland – Nederland.

Wie gaat er maandagavond winnen?

  • Duitsland
  • Nederland
11+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:34
1+
Oud-Feyenoorder goudeerlijk: ‘Wissel me maar, anders moet ik straks tegen Ajax spelen’
13:20
37+
‘Verrassende nieuwe club voor Jordan Henderson’
13:03
1255+
‘Bliksemtransfer voor Noa Lang’
12:47
22+
‘Vloek na 40 jaar doorbroken tijdens Hongarije – Nederland’
12:33
45+
‘Rigoureuze KNVB-ingreep betreft scheidsrechters Eredivisie’
12:17
30+
Merkwaardige Schouten-kwestie: “Vrijwel niemand vond dat raar”
12:00
47+
Revival van verguisde Ajax-backs: plots goede opties als vleugelspelers?
11:45
88+
‘Vervanger Van Dijk tegen Duitsland al duidelijk’
11:28
123+
Makkelie heeft duidelijke boodschap voor Bosz
11:00
11+
Voorbeschouwing Duitsland – Nederland: Wat kan Oranje tegen gehavend Duitsland?
09:50
149+
Oranje-international baart zorgen: “Zijn gewoon basisdingen”
09:40
99+
Kraaij tipt ideale spits voor Oranje: “Hij was waanzinnig”
09:30
1+
Voorbeschouwing België – Frankrijk: Kan België zich revancheren tegen Frankrijk?
09:25
108+
‘Carrièrewending voor Oranje-international’
09:10
45+
Hongarije tevreden met punt: “Niet leuk, maar kan wel werken”
08:55
38+
Timber over ‘moeilijk’ basisdebuut: “Bleven maar vertragen en tijdrekken”
08:40
591+
‘Grof schandaal bij Hongarije – Nederland’
08:25
36+
Koeman opgelucht: “Hebben ons niet overgegeven”
08:10
416+
‘Keiharde Slot-eis voor Virgil van Dijk’
01:14
43+
Reacties van Dumfries en Timber na hectische avond voor Oranje
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie